Energiek Landstede Basketbal op weg terug

| 17-12-2017

Na een dikke maand heeft Landstede Basketbal zondagmiddag eindelijk weer een thuiswedstrijd gespeeld. Misschien waren The Hammers hierdoor geïnspireerd, want energiek en geconcentreerd spelend stuurde de Zwolse ploeg Aris Leeuwarden gedecideerd met een 87-66 nederlaag terug naar huis.

© André Rump
© André Rump

De blessurebank is weer leeggelopen. Na de kerstvakantie maakt als laatste Mike Schilder zijn rentree. Zondagmiddag maken Franko House en Olaf Schaftenaar weer hun eerste minuten. Aris-coach Tony van den Bosch is onder de indruk van de Amerikaan. “Je ziet dat hij nog wedstrijdritme mist, maar wat een impact. Wij waren niet klaar voor het eerste kwart, zij wel.” House komt scorend nog niet uit de verf, maar zijn energie en met name zijn sprongkracht zijn overweldigend. Landstede-coach Herman van den Belt kijkt tevreden terug op deze ontmoeting. “We hebben genoeg tekst en uitleg besteed aan wat is gebeurd. Nu spelen we een degelijke wedstrijd. Een aantal spelers is weer terug op niveau. Prima geloof, prima energie.”

Vooraf is er enige twijfel onder de fans. De eerste paar aanvallen nemen deze twijfel niet weg. Landstede Basketbal opent met drie gemiste driepunters, maar de Friezen profiteren amper. Veel turn over en slechts een openingsscore van Niels Bunschoten. Als de goede Jordan Gregory gewoon besluit tot een tweepunter, begint het te lopen. Noah Dahlman scoort zes punten, pakt een interceptie en scoort op de break, Nigel van Oostrum heeft weer oog voor Dahlman. Dan knalt Olaf Schaftenaar van heel ver een ringloze driepunter en staat het binnen geen tijd 15-5. Aan Friese kant zijn het de tien minuten van Valentijn Lietmeijer. Hij scoort maar liefst dertien punten, maar verder in de wedstrijd niet meer. Aangezien geen enkele andere Fries scoort, is het dweilen met de kraan open.

© André Rump
© André Rump

Man of the match Sherron Dorsey-Walker begint zich met het scoren te bemoeien. De ene driepunter is nog sneller en fraaier geschoten dan de ander. Lenno Witteveen kan niet achterblijven en schiet ook van ver raak. Als de kruitdampen van het eerste kwart zijn opgetrokken, staat het 25-9. Valentijn Lietmeijer trekt zijn scores nog even door, waarna Ralf de Pagter zijn totale scorende pallet toont: twee vrijeworpen plus een duwer en wringer. Het is 35-17. Maar dan blijkt dat het Zwolse lek nog niet geheel is gedicht. Er volgt een 0-12 run met driepunters van Emile Blackman en Nate Kratch. Stefan Mladenovic neemt in via de rug van Gregory en scoort, Krach dunkt door en tergt het hernieuwde Zwolse vertrouwen. Dorsey-Walker pakt zijn vierde driepunter en Franko House buffelt een score binnen voor een 40-31 ruststand.

De Zwolse thee doet de thuisploeg goed. De slimme Dahlman trekt verdedigers naar zich toe en ziet de vrije Gregory die een driepunter binnen knalt. Even later bedient hij op dezelfde wijze Dorsey-Walker die met gelijke munt betaalt. Onder aanvoering van Jeroen van der List poogt Aris Leeuwarden dichtbij te blijven. Jeroen van der List speelt een boeiende privé-wedstrijd tegen Noah Dahlman. Het is een waar gevecht met enorm veel duw- en trekwerk. De scheidsrechters laten het toe. De veel lichtere en kleinere Dahlman wint uiteindelijk op punten. Omdat Dorsey-Walker en Gregory nog maar eens van ver treffen, lopen The Hammers uit. Het is 69-50.

© André Rump
© André Rump

De wedstrijd is beslist en het slotkwart is daarnaar. De intensiteit neemt wat af. Emile Blackman laat zien over een goede drive te beschikken. Nigel van Oostrum geeft zijn fraaiste assist van de dag op Noah Dahlman. Je ziet het plezier op de lijven van de Zwollenaren terug. Als Gregory heel slim Dahlman bedient, balt de Amerikaan met een grote glimlach al de vuist voordat er is gescoord. Zoals het hoort, is het slotakkoord voor de man of the match. Met zijn zevende driepunter en 29ste punt schiet Sherron Dorsey-Walker de 87-66 eindstand op het bord.

Punten:
Sherron Dorsey-Walker 29; Noah Dahlman 17; Jordan Gregory 15; Ralf de Pagter 10 (10 rebounds, 5 assists); Nigel van Oostrum 4; Keime Helfrich, Lenno Witteveen, Olaf Schaftenaar en Franko House 3.

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws