Eerste clinic bij partnerclub Lay Back Kampen

| 13-12-2018

Sherron Dorsey-Walker en Ralf de Pagter hebben een enerverend bezoek gebracht aan basketbalvereniging Lay Back in Kampen. De twee spelers van Landstede Basketbal verzorgden een basketbalclinic voor zo’n vijftig jeugdleden van de partnerclub en genoten zelf ook met volle teugen.

De jonge basketballers van Lay Back deden enthousiast mee aan de clinic en waren zichtbaar onder de indruk van Dorsey-Walker en De Pagter, die allereerst met de teams U10, U12 en U14 aan de slag gingen. Tijdens de clinic werden de Kampense basketballers onder meer getraind in passen, dribbelen en schieten. In het tweede uur werden door Sherron Dorsey-Walker en Ralf de Pagter de spelers van Lay Back U16 en Lay Back U18 de nodige skills bijgebracht. Zo kwamen er bijvoorbeeld verschillende 1-tegen-1 oefeningen voorbij.

Partnerclubs
Landstede Basketbal werkt sinds de start van het huidige seizoen nauw samen met zogenoemde ‘partnerclubs’, basketbalverenigingen uit de regio. De Zwolse eredivisieclub wil graag kennis delen met deze clubs en tegelijkertijd haar regionale binding vergroten. Door Landstede Basketbal en de partnerclubs wordt op drie verschillende vlakken samengewerkt. De clubs proberen elkaar te versterken op maatschappelijk, sportief en commercieel gebied.

Zo verzorgt Landstede Basketbal per seizoen bijvoorbeeld voor elke partnerclub meerdere clinics, voor zowel (jeugd)spelers als coaches. Verder geeft de Zwolse club per seizoen een presentatie aan de bestuursleden van de partnerclub. En een ander voorbeeld uit de overeenkomst is de regeling dat leden van de partnerclubs voor een gereduceerd tarief wedstrijden van Landstede Basketbal bezoeken. Kijk voor meer info op www.landstedebasketbal.nl/partnerclubs.

Basketbal, Landstede Basketbal, Ralf de Pagter, Sherron Dorsey-Walker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws