Eenvoudige zege voor Landstede Basketbal

| 17-02-2019

Landstede Basketbal heeft zondagmiddag in Weert weinig moeite met hekkensluiter Basketball Academie Limburg (BAL). In een wedstrijd waarin iedereen aan Zwolse zijde veel speeltijd krijgt, winnen de Zwollenaren met 64-94.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Landstede-coach Herman van den Belt blijft achter in Zwolle en Mike Schilder is niet voldoende hersteld van zijn ongelukkige val afgelopen donderdag. De Limburgers zijn zwaarder getroffen. Zo blijven onder meer Daan Rosenmuller, Frerik Adriaans en Ivan Simic aan de kant.

Na de uiterst intense bekerwedstrijd tegen Dutch Windmills moeten de Landstede-spelers omschakelen. Noah Dahlman staat er wel vanaf de start. Hij scoort tien van de eerste twaalf Zwolse punten. Verdedigend heeft hij het lastig tegen center Tony Washington, die te makkelijk wordt gevonden onder de basket. Daarnaast schiet Tom Ackermans regelmatig driepunters binnen. De verdedigende druk is nog niet hoog. De entree van Olaf Schaftenaar geeft een draai aan het scoreverloop. Na het eerste kwart is het 18-16.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Eerst snoept Robin van Heukelom Landstede-captain Nigel van Oostrum de bal af voor 20-16, maar daarna volgt een 4-17 run. Olaf Schaftenaar schiet twee driepunters en Ralf de Pagter heeft twee ‘hoekjes’, maar de score van de dag komt op naam van Kevin Bleeker die een alley oop-pass van Kaza Kajami-Keane meedogenloos doordunkt. De Zwollenaren zijn bij de les en drukken de Limburgers ver terug. Kaza Kajami-Keane legt de ene bal nog mooier binnen dan de andere en de enige score die dit scorefeest onderbreekt, is een driepunter van Ralf de Pagter op assist van… Bij rust is het 36-49.

Na rust constateert waarnemend-hoofdcoach Mark van Schutterhoef tevreden dat de Zwollenaren gemakkelijk blijven scoren. Kayel Locke, die mocht starten, heeft na de pauze zijn scorend vermogen gevonden. Hij laat zien op meerdere manieren te kunnen scoren: een driepunter, een vlot uit de pols geschoten tweepunter en een aanvallende rebound met afronding inclusief bonusvrijeworp. Driepunters volgen van Sherron Dorsey-Walker, Nigel van Oostrum en Olaf Schaftenaar. Daar kunnen punten van Tom Ackermans en Tony Washington gewoon niet tegenop. Na een 11-30 kwart is het 47-79.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De Zwolse toeschouwers hopen op een score boven de honderd punten, maar daarvoor is het slotkwart te slap. Freek Vos zet tweemaal goed door, maar de Limburgers krijgen ruimte om de achterstand te verkleinen waarvan met name ex-Zwollenaar Elay Wirjo gebruik maakt. Een 13-2 run is het gevolg. The Hammers geven dan nog wat gas. Jerom Oude Aarninkhof tweemaal en Sherron Dorsey-Walker leggen van ver binnen. Met een warm applaus zoeken beide ploegen de kleedkamer op, in de wetenschap dat er twee weken lang geen wedstrijden volgen. Op zaterdag 2 maart speelt Landstede Basketbal de volgende wedstrijd in Friesland tegen Aris Leeuwarden.

Punten:
Kaza Kajami-Keane 18; Olaf Schaftenaar 13; Kayel Locke en Noah Dahlman 12; Ralf de Pagter 9; Nigel van Oostrum 8; Sherron Dorsey-Walker, Jerom Oude Aarninkhof en Kevin Bleeker 6; Freek Vos 4

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws