Drie uit drie voor CSE Landstede Basketbal

| 08-01-2019

Na een korte kerstbreak en trainingsstages in het Duitse Quakenbrück (jongensteams) en het Belgische Herentals (meidenteams), stond er afgelopen weekend voor drie van de zeven jeugdteams van CSE Landstede Basketbal alweer een competitieduel op het programma. En die drie Zwolse ploegen zegevierden alle drie.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU14 speelde zaterdag in Rijswijk tegen Lokomotief. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging lang gelijk op. De Zwolse formatie wist in de laatste minuten een comfortabele voorsprong te pakken, waardoor er met 70-87 werd gewonnen.

VU20 kreeg zondag het damesteam van Dozy Den Helder op bezoek. Het spel van CSE Landstede Basketbal was wisselvallig. Een voorsprong van twintig punten liep in de tweede helft terug naar acht, maar de Zwollenaren wisten zich tijdig te herpakken en zegevierden uiteindelijk met 65-48.

CSE Landstede Basketbal MU16 nam het zondag in eigen huis op tegen Zorg en Zekerheid Leiden. In de eerste helft kon de koploper nog niet loskomen van de opponent uit Leiden, maar in het derde kwart werd het verschil wel gemaakt. Het team van coach Tom Schonewille won met 82-67.

Programma
Komend weekend komen er zes jeugdteams in actie. VU14 is nog een weekend vrij. Vrijdagavond speelt MU21 om 19.30 uur thuis tegen TBG Dragons. Zaterdag reist VU16 af naar Amsterdam voor het treffen met BVA en MU16 speelt in Rotterdam tegen Divine. VU20 gaat zondag op bezoek bij BS Leiden. En in het Landstede Sportcentrum zijn zondag twee thuiswedstrijden. Om 12.00 uur speelt MU14 tegen Triple Threat en MU18 ontvangt om 14.30 uur het team van New Heroes Den Bosch.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws