Drie jeugdteams spelen om de landstitel

| 25 Dagen geleden.

Voor drie jeugdteams van CSE Landstede Basketbal breekt de belangrijkste fase van het seizoen aan. De reguliere competities zijn inmiddels afgelopen en VU14, MU16 en MU21 hebben zich geplaatst voor de NBB Final Four, de eindstrijd om het landskampioenschap.

CSE Landstede Basketbal VU14 - © Thomas Bartelds

VU14 plaatste zich als nummer drie op de ranglijst. De Zwolse meidenploeg neemt het in de halve finales op tegen Lokomotief uit Rijswijk. Beide teams troffen elkaar dit seizoen al drie keer. Er werd door de jonge Zwollenaren dit jaar nog niet gewonnen van de Rijswijkers, maar het team van coach Tim Arns gaat desondanks met veel zelfvertrouwen het tweeluik in. Op zaterdag 4 mei om 14.00 uur speelt VU14 in het Landstede Sportcentrum de eerste halve finale. Een week later (zaterdag 11 mei om 16.00 uur) is de return in de Van Zweedenhal in Rijswijk.

CSE Landstede Basketbal MU16 - © Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU16 verloor in de competitie slechts vier wedstrijden en is bezig aan een uitstekend seizoen. Het team sloot de competitie af op een tweede plek. BV Noordkop uit Den Helder eindigde als derde en is daardoor de tegenstander in de strijd om een finaleticket. Op zaterdag 4 mei om 17.00 uur speelt het team van coach Tom Schonewille de uitwedstrijd in sporthal De Slenk in Den Helder. De return wordt zaterdag 11 mei om 14.00 uur gespeeld in het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

CSE Landstede Basketbal MU21 - © Thomas Bartelds

In de Dutch Talent League was de strijd om de eerste vier plaatsen lang spannend. CSE Landstede Basketbal MU21 wist zich uiteindelijk in de voorlaatste speelronde definitief te kwalificeren voor de Final Four. Als nummer vier van de DTL treft de Zwolse ploeg in de halve finales het Groningse Donar. Vrijdagavond 3 mei wordt om 19.30 uur in het Landstede Sportcentrum de eerste wedstrijd gespeeld. Een week later, op vrijdagavond 10 mei, reist de ploeg van coach Edwin Luyckx af naar Groningen. Deze return begint om 21.00 uur in sporthal Vinkhuizen.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws