Defensief ijzersterk Landstede Basketbal wint

| 26-01-2019

Landstede Basketbal behaalt zaterdagavond in Den Helder een afgetekende overwinning op Den Helder Suns. De thuisploeg, zonder guard Lavone Holland, weet zich geen raad met de sterke Zwolse verdediging en stuit constant op een betonnen muur. De Zwollenaren winnen met 44-76.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Alex Laurent opent weliswaar de score en Steve Harris dunkt de 4-2 binnen, maar daarna is het over en uit met de Helderse dadendrang. De aanvallen zijn stroperig en de Zwollenaren trappen op het gaspedaal. Snelle handjes geven steals en op de break zorgen Kaza Kajami-Keane en Noah Dahlman voor simpele scores. Het is een 0-10 run en tijd voor een time-out. Het mag niet helpen. De Helderse coach Peter van Noord schreeuwt wanhopig “passen… passen… passen”, maar zijn spelers kunnen de bal niet kwijt. Bijna elk schot is geforceerd en mist elk doel. Alex Laurent dunkt het zesde en laatste punt op het bord, waarna Mike Schilder met een twee- en een driepunter het kwart afsluit: 6-18.

Het tweede kwart begint sloom voor The Hammers. Steve Harris dunkt en scoort opnieuw en dan bij 11-19 vindt Landstede Basketbal het genoeg. De driepunters vliegen de Suns om de oren en het publiek zucht bij het aanschouwen van dit bombardement. Olaf Schaftenaar met drie en Kaza Kajamai-Keane met twee driepunters laten het verschil heel snel oplopen. Als bij de elfde Helderse driepuntpoging Alex Laurent eindelijk treft, heft hij in wanhoop de handen ten hemel. Steve Harris krijgt een technische fout, omdat hij zijn onmacht op een verkeerde wijze uit. Landstede Basketbal pakt het cadeau uit: Olaf Schaftenaar verzilvert de vrije worp en Kevin Bleeker dunkt de ruststand naar 18-42.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Daarmee is de wedstrijd gespeeld. Dat is na rust ook merkbaar. Den Helder Suns kan niet en Landstede Basketbal hoeft niet. De jeugdige Thiboult Vanderhaegen lukt het de scoremachine aan Helderse zijde enigszins in beweging te krijgen met een paar scores. Sherron Dorsey-Walker countert deze scores en Mike Schilder drivet gemakkelijk naar de ring. Als Schilder een driepunter mist, maakt hij uit frustratie een opzettelijke fout. “Eindelijk eens een fout voor hen”, moppert een gefrustreerde supporter. Den Helder Suns wint het kwart met 13-12 en het is 31-54.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dan zit het bij de Zwollenaren wel goed. Jerom Oude Aarninkhof opent vanaf de hoek met een ringloze driepunter, gevolgd door een nette tweepunter. Het verschil blijft gelijk totdat een time-out van Landstede-coach Herman van den Belt zorgt voor een fikse tempo-scoreversnelling. Freek Vos begint en driepunters van Kaza Kajami-Keane en Olaf Schaftenaar volgen. Kevin Bleeker dunkt in zijn voormalige thuishal voor de derde keer binnen en schiet met een driepunter definitief het licht uit.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Olaf Schaftenaar en Kaza Kajami-Keane 15; Noah Dahlman 11; Mike Schilder en Kevin Bleeker 9; Sherron Dorsey-Walker 8; Jerom Oude Aarninkhof 5; Ralf de Pagter en Freek Vos 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws