‘De nacht voor de finale slaap ik niet zo goed’

| 3 Maanden geleden.

Terwijl de spelers van Landstede Basketbal zich deze week optimaal voorbereiden op de bekerfinale tegen ZZ Leiden, doet ook supportersvereniging Hammers dat. Daags voor de eindstrijd beginnen de zenuwen bij voorzitter Gert Huisman al te komen. “We hebben echt heel lang gewacht op zo’n grote prijs”, vertelt hij.

© André Rump

Nu het weekend van de bekerfinale daadwerkelijk voor de deur staat, komen Huisman en de leden van de supportersvereniging steeds meer in de stemming. Toch zijn de voorbereidingen al even aan de gang, want vanaf het moment van plaatsing barstte het in de groepsapp los. “We hebben een speciale groepsapp van de Hammers en daarin werd er gelijk van alles gepost. Ideeën over wat we konden gaan doen, wat er mee moest naar de tribune en nog meer van dat soort dingen. Een paar jaar geleden overstemden we in Den Bosch de Maaspoort, terwijl we ergens in een hoekje waren weggedrukt. We willen nu minimaal zoveel geluid maken”, lacht Huisman.

Het weekend van de bekerfinale is voor Huisman gelukkig redelijk ingevuld, want anders werden het richting de jump ball van zondag 13.30 uur lange uren. “Ik ben nog coach van een damesteam, dus daar heb ik zaterdag nog een wedstrijd mee. De nacht voor de finale slaap ik waarschijnlijk niet zo goed en daarna is het nog even de zondagmorgen doorkomen”, zegt Huisman over de aankomende dagen. Eenmaal in de hal ligt de focus logischerwijs op de prestaties op de vloer. “We zullen de spelers blijven steunen, ook als het misschien even iets minder gaat. Met ratels, toeters en natuurlijk door te schreeuwen.”

© André Rump

De laatste bekerfinale waarin Landstede Basketbal acteerde, was die van 2017 in Groningen. Daarin was Donar te sterk voor de Zwolse ploeg en Huisman hoopt dat logischerwijs niet nog een keer mee te maken. Een eventuele bekerzege zou voor Huisman een kleine kroon op het werk zijn. “Ik hoop dat we nu een stuk beter voor de dag komen, want Leiden heeft ook een goed team. We hebben natuurlijk de supercup gewonnen, maar sinds 1996 wachten we nog steeds op de eerste grote prijs. Als we dat zondag voor elkaar krijgen, barst er een groot feest los. Dan neem ik maandag vrij.”

Basketbal, Landstede Basketbal, SV Hammers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws