De Fakkelteit verzorgt zondag ‘halftime act’

| 21-04-2017

De rappers Tomson en Ernest Rodziekiewicz van De Fakkelteit verzorgen zondag tijdens de rust van de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs een optreden. Beide rappers zitten inmiddels 2,5 jaar bij De Fakkelteit en zijn bezig met een eigen debuut-album. Ernest maakt tevens deel uit van het rapcollectief Dubbel Froes. Het idee voor de halftime act is geboren tijdens de onlangs gehouden Beursvloer Zwolle, waar Landstede Basketbal en De Fakkelteit tot een ‘match’ zijn gekomen.

De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn in samenwerking met Hedon. De Fakkelteit biedt muzikale kansen voor iedereen tussen de 13 en 23 jaar. Het is daarmee een ontmoetingsplek voor jongeren die creatief bezig willen zijn met rapmuziek. De Fakkelteit wordt aangevoerd door Fakkelbrigadier Rico en jongerenwerker Philip van Vorstenbosch vanuit Travers Welzijn. Bij De Fakkelteit wordt aandacht geschonken aan het ontwikkelen van jong talent en worden kansen gecreëerd voor de jongeren. Een bewustwording van eigen kwaliteiten en een plek voor goed advies en opbouwende kritiek. Het is de bedoeling om jongeren te stimuleren en een nieuwe impuls te geven aan de Zwolse hip hop scene.

Naast Tomson en Ernest Rodziekiewicz zijn ook alle andere leden van De Fakkelteit en De Fakkelteenz (het jongere ‘broertje’ van De Fakkelteit) uitgenodigd om de wedstrijd zondag bij te wonen. De jongeren van De Fakkelteit hebben onder meer op Koningsdag 2016 voor Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima opgetreden.

Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, LB maatschappelijk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws