Dahlman: ‘Ik verwacht een fysieke wedstrijd’

| 05-03-2019

“Ik verwacht een fysieke en harde wedstrijd, met een hoge intensiteit.” Aan het woord is Noah Dahlman, de Amerikaanse center van Landstede Basketbal, die het donderdagavond met zijn ploeggenoten in eigen huis opneemt tegen nummer drie New Heroes uit Den Bosch. En twee dagen later wacht in Leiden de confrontatie met koploper Zorg en Zekerheid Leiden.

© André Rump

Voor Landstede Basketbal (huidige nummer twee van de Dutch Basketball League) begon het kalenderjaar 2019 met drie nederlagen, maar daarna heeft de ploeg van coach Herman van den Belt de draad goed opgepakt. De afgelopen tien wedstrijden gingen allemaal gewonnen en er werd een ticket voor de bekerfinale in de wacht gesleept. En die finale (zondag 31 maart) mag de Zwolse formatie bovendien spelen in het eigen Landstede Sportcentrum. De tegenstander is alleen nog niet bekend, want in de andere halve finale treffen Zorg en Zekerheid Leiden en Donar elkaar - in verband met Europacup-verplichten - pas zaterdag 16 maart voor de tweede keer.

De 29-jarige Noah Dahlman kijkt uiteraard al uit naar die bekerfinale, maar focust zich nu eerst op de komende wedstrijden tegen respectievelijk New Heroes (thuis) en ZZ Leiden (uit). “Met het oog op de play-offs zijn het twee belangrijke wedstrijden voor de rangschikking. New Heroes zal ongetwijfeld gemotiveerd zijn om tegen ons een goed resultaat neer te zetten. Zeker na de thuisnederlaag van afgelopen weekend tegen Leiden”, stelt Dahlman, die New Heroes betitelt als een sterke ploeg met de nodige ervaren en talentvolle spelers. “Daarnaast beschikken zij over een goede coach, dus ik verwacht donderdag een zware wedstrijd.”

© André Rump

Landstede Basketbal verloor dit seizoen tot dusver vier keer, waarvan twee keer van New Heroes. “Wij hebben het inderdaad twee keer tegen hun verprutst, dus dit wordt een mooie test om te kijken waar wij nu staan”, aldus Dahlman, die donderdag graag een overwinning boekt op de Bossche ploeg, om zaterdag met een positief gevoel af te reizen naar Leiden. “Ik hou ervan om tegen Leiden te spelen, want je weet van tevoren nooit hoe het loopt. Als je nu kijkt naar de ranglijst, dan heeft Leiden het beste team van de competitie. En cijfers liegen niet. Maar als je de statistieken van Leiden en die van ons naast elkaar legt, dan zijn de verschillen klein.”

Het belooft voor de nummer twee van de Dutch Basketball League hoe dan ook een interessante week te worden. “Absoluut, ik heb er zin in”, zegt een gretige Noah Dahlman, die in de afgelopen wedstrijden een belangrijke bijdrage leverde. “Het gaat niet slecht. Ik ben tevreden over mijn eigen spel, maar het kan altijd beter.” De wedstrijd tussen Landstede Basketbal en New Heroes begint donderdag om 19.30 uur.

© André Rump
Basketbal, Landstede Basketbal, Noah Dahlman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws