Dahlman: ‘Deze periode is het moneytime’

| 04-04-2018

Hij neemt de felicitaties met een grote glimlach in ontvangst. Noah Dahlman viert woensdag zijn 29ste verjaardag, maar niet alleen dat zorgt voor de glimlach. Het affiche voor deze week is een mooie, met topwedstrijden tegen Donar en Zorg en Zekerheid Leiden. “Het worden mooie tests voor dat wat komen gaat”, doelt de center van Landstede Basketbal op de play-offs.

© Annet van Raalten

De Zwolse formatie komt uit een mooie maand maart, waarin alle zeven wedstrijden winnend werden afgesloten. Daardoor vestigde Landstede zich op de ranglijst tussen Donar, New Heroes en Leiden, maar juist die ploegen treft het Zwolse team de komende periode nog. Te beginnen deze week, met een uitwedstrijd tegen Donar en een thuiswedstrijd tegen Leiden. Donderdag wacht eerst Groningen. “Dat zijn altijd leuke en spannende wedstrijden. Als professional waardeer je teams met kwaliteit. Dat Donar een goed team is, lijkt me duidelijk. Ze hebben eigenlijk geen zwak punt en daar herken je een goed team aan. Ik heb heel veel zin in die wedstrijd”, zegt Dahlman.

De center volgde de Groningers in hun Europese campagne, waarin ze inmiddels de halve finale van de FIBA Europe Cup hebben bereikt. “Dat is geweldig voor het Nederlandse basketbal. Niet alleen de spelers en Donar krijgen er een goede naam door, dat geldt voor de hele competitie. Het doet wat met de naamsbekendheid. Ik wens ze het beste in het vervolg”, zegt Dahlman, die hoopt dat zijn ploeg goed voor de dag komt in MartiniPlaza. “Ik verwacht een mooie strijd en ik denk dat we ons echt kunnen meten. Als we een goed schotpercentage neerzetten en we kunnen ons plan volgen, dan hebben we een goede kans.”

© Annet van Raalten

Daags na het treffen in Groningen wacht het volgende topduel. Zaterdag is het Landstede Sportcentrum decor voor de wedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden, de huidige nummer vier van de DBL. “Het is april en dan heb je ‘night in night out’ een topwedstrijd. In deze periode is het voor ons belangrijk om op de goede momenten te pieken. Leiden heeft een atletisch team en ze zijn op verschillende punten sterk. Maar als we doen wat we kunnen, dan zijn we in staat om van Leiden te winnen”, stelt Dahlman. Hij geniet zelf ook van een periode als deze. “Ten eerste omdat het weer beter wordt, haha. Maar het is ook ‘moneytime’. Je kunt verdienen waar je het hele jaar voor hebt gewerkt. Mooi.”

Basketbal, Landstede Basketbal, Noah Dahlman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws