CSE Landstede Basketbal MU16 kopje onder

| 2 Maanden geleden.

Vier jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in actie. MU18, VU16 en VU14 waren een speelronde vrij. Het weekend resulteerde in twee overwinningen en twee nederlagen.

© Thomas Bartelds

MU16 verloor zaterdagmiddag in Weert de strijd om de koppositie in de MU16 Eredivisie. Tegenstander Basketball Academie Limburg scoorde er in het eerste kwart lustig op los en zette de Zwolse ploeg behoorlijk snel op een flink achterstand. Pas in het vierde kwart kon CSE Landstede Basketbal enigszins aanhaken bij de Limburgse formatie, maar de wedstrijd was al beslist. MU16 ging met 101-78 kopje onder.

CSE Landstede Basketbal MU14 speelde in Amsterdam tegen BC Apollo. Na een slappe eerste helft (39-28) waarin de Amsterdammers op elk vlak agressiever en assertiever waren, wist het team van coach Mathieu ten Dam het tij in het tweede deel van de wedstrijd volledig te keren. Robin Man, Elaijhah Isenia en Emin Metin namen hun ploeg op sleeptouw en de jongste Zwolse lichting kon de wedstrijd overtuigend naar zich toe trekken. Het duel eindigde in 57-65.

VU20 wist zondag in Den Helder op geen enkele manier een vuist te maken tegen het team van Dozy Den Helder. Via een 40-24 ruststand incasseerde CSE Landstede Basketbal VU20 een flinke 86-57 nederlaag. Komende weken mag de Zwolle ploeg zich meten met de top van de VU20 Eredivisie, tijdens de confrontaties met Orange Angels Academy en BV Batouwe.

De Zwolse mannen van MU21 wisten zondagmiddag in Utrecht op bezoek bij UBALL twee punten te pakken. Na een matige eerste helft, waarin de Zwollenaren wel een kleine voorsprong wisten te vergaren, begon de ploeg in de tweede helft flink op stoom te komen. MU18-speler Steven Post (16 jaar) had met twaalf punten een prima bijdrage in de overwinning. Jerom Oude Aarninkhof werd met zestien punten topscorer aan Zwolse kant. Eindstand: 52-78.

Programma
Komend weekeinde staan er drie duels op het programma. Zaterdagavond reist MU18 af naar Utrecht voor het treffen met UBALL. Zondagmiddag in Groningen neemt MU21 het op tegen koploper Donar. En VU20 brengt een bezoek aan Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Orange Angels Academy.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws