Bliksemstart Landstede velt Feyenoord

| 11-10-2018

Landstede Basketbal heeft donderdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen moeiteloos in winst omgezet. De wedstrijd tegen Feyenoord Basketball is amper begonnen of het staat al 16-2 in het voordeel van de ploeg van coach Herman van den Belt. Uiteindelijk moeten de bezoekers uit Rotterdam een 85-48 nederlaag slikken.

© André Rump
© André Rump

De voortekenen zijn niet gunstig voor de Havenstedelingen. Lange man Jeroen van der List speelt 3x3 basketbal en Robert Krabbendam kan na overleg met de fysio niet aantreden. Dat betekent dat direct gevaar onder de basket amper bestaat. Weliswaar brengt nieuwkomer Justin Gordon enige lengte in, maar vanaf de driepuntlijn is hij succesvoller dan inside.

De Zwolse basketballers hoeven niet diep te gaan om de overwinning te behalen. De nieuwe basisvijf Kaza Kajami-Keane, Nigel van Oostrum, Sherron Dorsey-Walker, Franko House en Noah Dahlman kan regelmatig vanaf de bank toekijken hoe de ploeggenoten de voorsprong uitbreiden. Dat geeft jongelingen Jerom Oude Arninkhof en Bart van Schaik de kans via driepunters op het scoresheet te verschijnen. Freek Vos buffelt in een kwartiertje heerlijk onder de basket, terwijl Kevin Bleeker twee dodelijke killing blocks op Justin Gordon pakt om te bewijzen dat hij zijn rol als ringbeschermer zeer serieus neemt.

Landstede-coach Herman van den Belt is na afloop dan ook een tevreden man. “Het was bij vlagen goed. Verdedigend en reboundend was het prima op orde. Het energieniveau was goed. De kop is eraf en de eerste twee overwinningen zijn binnen.” Feyenoord Basketball-coach Richard den Os is wat gereserveerder: “We hebben personele problemen en we hebben een moeilijke avond achter de rug. Het was ook gewoon leerzaam.”

© André Rump
© André Rump

De eerste minuut blijft nog zonder score, maar dan gaat het heel snel onder aanvoering van Sherron Dorsey-Walker. Hij pakt een steal en drivet. Dan is er een driepunter in de buzzer, waarna een assist op Noah Dahlman volgt. Het is 7-0 en tijd voor een eerste reddingstime-out. De teruggekeerde La’Shard Anderson onderbreekt de run, maar Landstede Basketbal stoomt door naar 16-2. Na een aantal wissels volgt een terugval, zodat via 22-7 er ineens 27-21 op het scorebord verschijnt. Daarna zet Franko House The Hammers weer in het zadel. Een 12-0 run is het gevolg. Met 46-26 is het rust.

De eerste scores na rust zijn van nieuwkomer Kaza Kajami-Keane, die wederom laat zien een aanwinst voor de DBL te zijn. Het thuispubliek benoemt de nieuwkomer direct tot man of the match. De wedstrijd kabbelt voort, maar leeft op als dezelfde Keane met een driepunter in de buzzer de tussenstand op 63-39 zet. Hoogtepunt is de pauze-act, waar een jongeling met zijn eerste poging direct scoort vanaf de middenlijn en met een cheque van 200 euro huiswaarts keert.

In het slotkwart komen de Rotterdammers amper meer tot scoren. Tot groot genoegen van de Zwolse spelers. De coach trakteert als de tegenstander onder de 50 punten wordt gehouden. Het afstandsschot wil totaal niet vallen en in de slotminuten speelt de thuisploeg nadrukkelijk op de lage score. Een persoonlijke fout van slimmerik Noah Dahlman geeft slechts de mogelijkheid tot twee punten in plaats van een dodelijke driepunter…. Overigens scoort Landstede Basketbal er zelf nog aardig op los. Met een 11-0 run in de laatste twee minuten loopt het verschil behoorlijk op.

© André Rump
© André Rump

Punten:
Kaza Kajami-Keane 17; Franko House 16; Sherron Dorsey-Walker 14; Mike Schilder 9; Noah Dahlman 8; Freek Vos en Nigel van Oostrum 5; Ralf de Pagter 4; Bart van Schaik en Jerom Oude Arninkhof 3; Kevin Bleeker 1

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws