Bekerzege CSE Landstede Basketbal MU18

| 20-11-2018

CSE Landstede Basketbal MU18 heeft afgelopen zondag de volgende ronde van het NBB-bekertoernooi bereikt. Het enige Zwolse jeugdteam dat in actie kwam wist in het Landstede Sportcentrum met 70-69 te winnen van Uball uit Utrecht.

© Thomas Bartelds

De ploeg van coach Ton Grit begon zondagmiddag slap en slordig aan de wedstrijd. Uball profiteerde gretig en bracht het verschil binnen no-time naar tien punten. In het tweede kwart werd er een aantal tandjes bij geschakeld door de Zwollenaren, met als aanjager Joris van Wezel die voorop ging in de strijd. Na een 39-42 ruststand ging de tweede helft gelijk op en was het dertig seconden voor tijd de 15-jarige Niek van der Plas die zijn ploeg met een knappe backdoor score op 70-69 zette. Uball kwam niet meer tot scoren en daarmee plaatste MU18 zich voor de kwartfinale van de NBB Beker.

Komend weekend komen er zes teams van CSE Landstede Basketbal in actie. VU14 heeft als enige geen wedstrijd. Op zaterdag speelt VU16 in eigen huis om 12.00 uur tegen Cady ‘73. MU16 neemt het zaterdag (14.30 uur) op tegen New Heroes Den Bosch. MU14 reist zaterdag af naar Rotterdam voor het duel tegen de nummer drie in de competitie. VU20 speelt diezelfde dag haar zevende competitieduel uit bij Almonte in Eindhoven. Op zondag worden er twee uitwedstrijden gespeeld. MU18 gaat op bezoek bij Donar in Groningen en MU21 neemt het in Amsterdam op tegen gedeeld koploper BC Apollo.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws