Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 3 september 2010 om 15:48
De mascotte van Landstede Basketbal en Landstede Volleybal, een albatros, is vorig jaar tijdens de opening gepresenteerd. Maar de albatros heeft helaas nog steeds geen passende naam. Daarom is de volgende actie bedacht.
Gepubliceerd op vrijdag 3 september 2010 om 10:37
Het nieuwe Landstede Sportcentrum wordt zaterdag 4 september voor het eerst serieus getest. Ondanks dat nog niet alles gereed is in het Zwols ‘Theater van de Sport’, speelt Landstede Basketbal een oefenwedstrijd tegen EiffelTowers. Dit duel stond gepland in Apeldoorn, maar wordt nu dus aan de Hogeland 10 in Zwolle gespeeld. Ook het tijdstip is veranderd. Het oefenduel begint om 19.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.
Gepubliceerd op zondag 29 augustus 2010 om 12:27
Landstede Basketbal is de voorbereiding op het nieuwe basketbalseizoen gestart met een nederlaag. In sporthal ’t Huiken in Elburg was eredivisionist ZZ Leiden zaterdag met 80-93 te sterk. De formatie uit Leiden speelt de komende weken in de voorronde van de EuroChallenge (Europa Cup 3).
Gepubliceerd op donderdag 12 augustus 2010 om 09:47
Terwijl de voorbereiding van Landstede Basketbal nog moet beginnen, heeft de NBB alweer geloot voor het bekertoernooi. Na enkele voorronden stromen de eredivisieclubs pas in de achtste finales in. Landstede Basketbal is bij de loting voor de achtste finales gekoppeld aan De Friesland Aris. Het duel in Leeuwarden moet voor 1 januari zijn gespeeld. De winnaar komt in de kwartfinale uit tegen de winnaar van het duel tussen EiffelTowers en Rotterdam. De kwartfinale wordt in een uit- en thuisduel beslist.
Gepubliceerd op donderdag 15 juli 2010 om 14:37
De selectie van Landstede Basketbal kent het komende seizoen een aantal nieuwe maar ook bekende namen. Naast drie Amerikaanse spelers heeft de club namelijk oud-speler Nikki Hulzebos gecontracteerd. Daarnaast gaat een andere oud-speler, Rein van der Kamp, de trainersstaf van het aan de club gelieerde Centre for Sports & Education versterken.
Gepubliceerd op maandag 28 juni 2010 om 10:18
EiffelTowers Den Bosch heeft zaterdag het FEBulous Tournament van 2010 gewonnen, een jaarlijks terugkerend evenement van de Federatie Eredivisie Basketbal (FEB). In de Stilohal in Zwolle kwamen de grootste Nederlandse basketbaltalenten tot 16 jaar in actie. Uiteraard maakte ook Landstede Basketbal/ZAC U16 haar opwachting. De ploeg van coach George Abbringh boekte slechts één zege en werd zesde.
Gepubliceerd op donderdag 24 juni 2010 om 16:06
De grootste Nederlandse basketbaltalenten tot 16 jaar spelen zaterdag 26 juni een onderling toernooi in de Stilohal in Zwolle. Dit jaarlijks terugkerende evenement van de Federatie Eredivisie Basketbal (FEB) heeft de toepasselijke naam FEBulous U16. Het evenement wordt dit jaar gehost door Landstede Basketbal en wordt geheel verzorgd door Landstede studenten van de opleiding Sport & Bewegen in samenwerking met het Centre for Sports & Education.
Gepubliceerd op zaterdag 12 juni 2010 om 10:50
Zwolfje en Albatros, de mascottes van respectievelijk FC Zwolle en Landstede Basketbal en Volleybal, hebben een nieuw vriendje. Vrijdag zette Pelle namelijk zijn eerste stappen op het kunstgras, natuurgras en het beachveld van sportpark De Pelikaan. Pelle vertegenwoordigt namelijk de sportverenigingen HTC, Oranje Zwart, ZMHC, de tennisvereniging en Hippisch Centrum de Haerst.
Gepubliceerd op woensdag 2 juni 2010 om 14:17
Het in aanbouw zijnde Landstede Sportcentrum aan het Hogeland 10 in Zwolle is zaterdag 5 juni tijdens de nationale Dag van de Bouw geopend. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om alvast in het nieuwe sportcentrum rond te kijken.
Gepubliceerd op maandag 31 mei 2010 om 10:48
Na een jaar afwezigheid keert Herman van den Belt terug als trainer/hoofdcoach bij Landstede Basketbal. Van den Belt werkte het afgelopen seizoen als assistent-coach van Erik Braal bij WCA Giants in Brabant, waarmee hij de finale van de play-offs haalde. Daarvoor werkte hij in totaal dertien seizoenen als trainer/coach bij Landstede.