Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 20 juli 2018 om 13:47
Landstede Basketbal heeft in de persoon van Matthias Odding een opvolger gevonden voor Harold van Riessen, die de commerciële afdeling van de Zwolse eredivisieclub verruilt voor een nieuwe uitdaging. De 27-jarige Odding is een geboren en getogen Zwollenaar. Met ingang van 1 september 2018 fungeert hij als de nieuwe relatiebeheerder van de Landstede Basketbal Businessclub.
Gepubliceerd op dinsdag 17 juli 2018 om 15:08
Landstede Basketbal heeft zich versterkt met Kevin Bleeker. De 25-jarige forward/center komt over van New Heroes Den Bosch. “De speelwijze van Landstede Basketbal spreekt mij enorm aan en ik heb een goed gevoel overgehouden aan het eerste gesprek dat ik in Zwolle heb gevoerd”, vertelt Kevin Bleeker.
Gepubliceerd op dinsdag 3 juli 2018 om 09:06
Landstede Basketbal is op zoek naar een enthousiaste teambegeleider voor het herenteam. Wil jij deel uit maken van een professionele organisatie en jouw steentje bijdragen aan de prestaties van ons team, dan is dit jouw kans.
Gepubliceerd op donderdag 28 juni 2018 om 12:07

De 1.90 meter lange basketballer maakte op 2 december 2017 al zijn debuut in de hoofdmacht van Landstede Basketbal. In Weert moest er destijds een verlenging worden gespeeld tegen Basketball Academie Limburg en mede dankzij twee punten van Jerom Oude Aarninkhof zegevierde de Zwolse formatie uiteindelijk met 88-91. “Ik kijk er naar uit om elke dag samen met de spelers van het eerste te trainen. Het wordt voor mij in het eerste jaar vooral zaak om zoveel mogelijk te leren en goede dingen op te pikken”, stelt Oude Aarninkhof, die net op het Centre for Sports & Education zijn Havo-diploma heeft gehaald. “Klopt, ik verhuis nu ook naar Zwolle en na de zomer start ik met een deeltijdopleiding fysiotherapie. Maar eerst richt ik mij op het Nederlands team onder 18 jaar, waarmee ik eind juli hoop deel te nemen aan het EK in Macedonië.”

Gepubliceerd op donderdag 21 juni 2018 om 17:35

Mike Schilder kampte in zowel zijn eerste als zijn tweede jaar bij Landstede Basketbal een periode met blessureleed, maar is nu volledig hersteld en kijkt met veel vertrouwen uit naar de toekomst. “Die ellende is nu achter de rug, want ik voel me fit. En naast die twee blessureperiodes heb ik mij goed kunnen ontwikkelen bij Landstede Basketbal, dus ik verwacht dat wij komend seizoen weer met een representatief team mee kunnen gaan strijden om de prijzen”, aldus Schilder, die in deze periode regelmatig te vinden is in het Landstede Sportcentrum. “Samen met de andere Nederlanders trainen wij nog hard door en blijven wij investeren. Ik heb onwijs veel zin in het nieuwe seizoen en wil Landstede Basketbal hierbij nogmaals bedanken voor het vertrouwen in mij.”

Gepubliceerd op maandag 18 juni 2018 om 12:43
Het gaat basketballer Kevin Schutte voor de wind. De 20-jarige Zwollenaar maakte in de zomer van 2017 de overstap van de jeugdopleiding van Landstede Basketbal naar Hofstra University en kijkt tevreden terug op zijn eerste jaar in Amerika. “Het afgelopen jaar is zeer goed verlopen”, stelt de 2.06 meter lange center, die zich momenteel met het Nederlands team onder 20 voorbereidt op het EK voor B-teams in het Bulgaarse Sofia.
Gepubliceerd op maandag 4 juni 2018 om 14:14
Na twee finales is de eindstrijd dit jaar helaas aan de neus van Landstede Basketbal voorbij gegaan. De focus is echter alweer volledig gericht op het seizoen 2018-2019! Daarin treft Landstede Basketbal onder meer nieuwkomer Dutch Windmills uit Dordrecht.
Gepubliceerd op dinsdag 15 mei 2018 om 22:40
Wie wint, dwingt het geluk af. Wederom speelt Landstede Basketbal lang goed, maar in ‘moneytime’ is het Zorg en Zekerheid Leiden dat domineert. Met een gelijke stand en balbezit hebben de Zwollenaren de laatste aanval. Geen score en vliegensvlug demarreert ZZ Leiden. Carrington Love schiet, de zoemer gaat, de bal stuitert en stuitert op de ring en valt binnen: 63-60, de eerste Leidse voorsprong en einde serie.
Gepubliceerd op zaterdag 12 mei 2018 om 23:58
Landstede Basketbal heeft zaterdagavond in eigen huis een onwaarschijnlijke nederlaag geleden. De Zwollenaren overheersen drie kwarten en geven alles weg in de laatste tien minuten. Door de 73-78 nederlaag komt opponent Zorg en Zekerheid Leiden op een 3-0 voorsprong én tevens matchpoint in de halve finale van de play-offs.
Gepubliceerd op donderdag 10 mei 2018 om 23:22
Landstede Basketbal heeft in de halve finale van de play-offs ook de tweede confrontatie met Zorg en Zekerheid Leiden verloren. Geen moment staat de Zwolse ploeg aan de leiding in Leiden, maar de spanning giert door de Vijf Meihal. De wedstrijd wordt in de laatste minuut beslist. ZZ Leiden pakt met een excellerende Carrington Love de winst met 78-74 en neemt een 2-0 voorsprong in de serie.