Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 21 april 2017 om 11:00
De rappers Tomson en Ernest Rodziekiewicz van De Fakkelteit verzorgen zondag tijdens de rust van de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs een optreden. Beide rappers zitten inmiddels 2,5 jaar bij De Fakkelteit en zijn bezig met een eigen debuut-album. Ernest maakt tevens deel uit van het rapcollectief Dubbel Froes. Het idee voor de halftime act is geboren tijdens de onlangs gehouden Beursvloer Zwolle, waar Landstede Basketbal en De Fakkelteit tot een ‘match’ zijn gekomen.
Gepubliceerd op woensdag 19 april 2017 om 12:39
“We staan er goed voor. Iedereen is fit en wat ons betreft mogen de play-offs wel beginnen.” Het zijn de woorden van Landstede-coach Herman van den Belt, die uitkijkt naar de start van de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap. Voor Landstede Basketbal begint de best of seven-serie zondag om 14.00 uur met een thuisduel. De tegenstander is dan Apollo Amsterdam of ZZ Leiden, de ploegen die elkaar donderdag in Leiden voor derde keer in de kwartfinale van de play-offs treffen.
Gepubliceerd op donderdag 13 april 2017 om 16:19
Voor Landstede Basketbal staat de belangrijkste fase van het seizoen op het punt van beginnen. Op zondag 23 april start voor de ploeg van coach Herman van den Belt de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap. In die halve finale (best of seven) treft Landstede Basketbal de winnaar van de confrontatie tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Apollo Amsterdam.
Gepubliceerd op dinsdag 11 april 2017 om 10:39
Landstede-guard J.T. Tiller is door coaches, aanvoerders en journalisten uitgeroepen tot ‘best defensive player’ van de Dutch Basketball League in het seizoen 2016-2017. Verder heeft Tiller een plekje gekregen in zowel het All Star Team als het All Defense Team, waarmee hij dit seizoen de enige speler is met drie prijzen. Olaf Schaftenaar is verkozen tot ‘rookie of the year’.
Gepubliceerd op zaterdag 8 april 2017 om 23:49
De slotavond van de reguliere basketbalcompetitie had zaterdagavond een hele mooie kunnen zijn, maar de werkelijkheid pakt anders uit. Alles blijkt vooraf vergeven en elke wedstrijd is om des keizers baard. In Zwolle verbruikt Zorg en Zekerheid Leiden tegen Landstede Basketbal iets meer energie en wint - voor wat het waard is - met 73-80.
Gepubliceerd op donderdag 6 april 2017 om 21:44
Landstede Basketbal heeft zich donderdagavond verzekerd van een plek in de halve finales van de play-offs om de landstitel. De ploeg van coach Herman van den Belt zegevierde in het uitduel bij Forward Lease Rotterdam met 63-79 en is daardoor niet meer te achterhalen door nummer drie Zorg en Zekerheid Leiden, dat zaterdagavond - op de laatste speeldag van de reguliere competitie - nog op bezoek komt in Zwolle.
Gepubliceerd op zaterdag 1 april 2017 om 23:57
Landstede Basketbal heeft zaterdagavond voor eigen publiek met duidelijke cijfers gewonnen van BS Weert. De bezoekers uit Limburg startten weliswaar voortvarend in Zwolle, maar een echte wedstrijd werd het niet. Landstede Basketbal was gewoon sterker, breder en gewoon beter dan BS Weert. Uiteindelijk zegevierden de Zwollenaren met 98-66.
Gepubliceerd op vrijdag 31 maart 2017 om 15:13
Je hebt drukke weekenden en je hebt drukke weekenden, maar Jaouad Darib ging afgelopen weekend op voor de overtreffende trap. Hij was onderdeel van liefst drie bekerfinales, waarvan hij er twee wist te winnen. Inmiddels is de batterij weer helemaal vol en is Darib klaar voor de ontmoeting van zaterdag met BS Weert. “We mogen ze absoluut niet onderschatten”, zegt de jonge guard.
Gepubliceerd op zondag 26 maart 2017 om 15:46
Landstede Basketbal heeft zondagmiddag de bekerfinale tegen Donar verloren. De Zwollenaren kwamen in MartiniPlaza prima uit de startblokken en namen een 0-10 voorsprong, maar moesten gaandeweg de partij hun meerdere erkennen. Bij rust was het 38-28 voor de Groningers en ook in het tweede bedrijf lukte het Landstede niet om het gat te dichten. Het eindigde in 78-58.