Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 12 mei 2017 om 15:36
De basketballers Olaf Schaftenaar en Nick Oudendag zijn door bondscoach Toon van Helfteren geselecteerd voor de Orange Lions. De spelers van Landstede Basketbal maken deel uit van een 24-koppige selectie, die in augustus vier wedstrijden afwerkt om zich te plaatsen voor de kwalificatieronde voor de FIBA Basketball World Cup 2019. Nederland is in de voorronde ingedeeld in een poule met Oostenrijk en Albanië.
Gepubliceerd op donderdag 11 mei 2017 om 23:52
Landstede Basketbal heeft zich donderdagavond voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finalestrijd om de landstitel. In de allesbeslissende wedstrijd is Zwolse ploeg veel en veel beter dan Zorg en Zekerheid Leiden. De Leidse koppies kijken na het eerste kwart al naar de grond. Na de 83-56 eindstand weet Donar eindelijk wie de tegenstander is aanstaande zaterdag: Landstede Basketbal!
Gepubliceerd op dinsdag 9 mei 2017 om 20:57
Landstede Basketbal is er dinsdagavond niet in geslaagd om een ticket voor de finalestrijd om de landstitel in de wacht te slepen. In de Vijf Meihal in Leiden verliest de ploeg van coach Herman van den Belt de zesde wedstrijd van de halve finale-serie met liefst 84-60, waardoor beide ploegen zich op kunnen gaan maken voor een zevende en allesbeslissende wedstrijd. Dit cruciale duel begint donderdagavond om 19.00 uur in Zwolle.
Gepubliceerd op zaterdag 6 mei 2017 om 23:26
Reclame voor het basketbal in Zwolle. In een ware thriller zegeviert Landstede Basketbal zaterdagavond in een goed gevuld Landstede Sportcentrum na verlenging met 84-78. Daarmee komen de Zwollenaren in de halve finale-serie op 3-2. Dinsdag wacht in Leiden wedstrijd zes. Bij winst in Leiden plaatst Landstede Basketbal zich voor de finale om het landskampioenschap.
Gepubliceerd op vrijdag 5 mei 2017 om 14:27
Landstede Basketbal speelt zaterdagavond game 5 in de halve finale van de play-offs tegen ZZ Leiden. De Zwollenaren togen afgelopen week met een voorsprong naar de Vijf Meihal, maar zagen daar dat de stand weer in evenwicht werd gebracht. Guard Nigel van Oostrum vraagt om een constanter Landstede. “We gingen in Leiden veel te vroeg van het gas af”, stelt hij.
Gepubliceerd op dinsdag 2 mei 2017 om 23:49
De strijd tussen Landstede Basketbal en Zorg en Zekerheid Leiden voor een finale-ticket blijft ongemeen spannend. ZZ Leiden speelt dinsdagavond de vierde wedstrijd in de halve finale van de play-offs op het scherpst van de snede. ZZ Leiden-coach Paul Vervaeck moet het stellen zonder guard Jonathan Lee (ontsteking onder zijn voet). Desondanks staat er na afloop 76-67 op het bord en is de stand in de serie 2-2.
Gepubliceerd op zondag 30 april 2017 om 19:20
Landstede-guard Mike Schilder kondigde het al aan: “We staan in de play-off-modus.” Dat heeft Zorg en Zekerheid Leiden zondag geweten. Op de enorme verdedigende intensiteit van Landstede Basketbal moet Leiden het antwoord schuldig blijven in de derde wedstrijd van de halve finale om de landstitel. Na een 37-23 ruststand volgt er uiteindelijk een 78-64 eindscore.
Gepubliceerd op vrijdag 28 april 2017 om 18:46
Landstede Basketbal speelt zondagmiddag het derde duel in de halve finale van de play-offs met ZZ Leiden. De eerste ontmoeting in Zwolle was een prooi voor Leiden, maar woensdag liet Landstede zien dat het de juiste vorm te pakken heeft. Er werd gewonnen en zodoende is het initiatief terug bij Landstede. “We zitten nu in de juiste modus voor de play-offs. Hopelijk kunnen we dat doortrekken”, zegt guard Mike Schilder.
Gepubliceerd op woensdag 26 april 2017 om 21:46
Op onmiskenbare wijze heeft Landstede Basketbal zich woensdag gerevancheerd voor de stroeve start in de halve finale van de play-offs om de landstitel. Vanaf de start pakken de Zwollenaren de Leidenaren bij de strot. Beduusd en verbijsterd kijken de Sleutelingen naar de eerste kwartstand: 13-31. Uiteindelijk zegevieren The Hammers in Leiden met 81-92. De stand in de serie is gelijk: 1-1.
Gepubliceerd op zondag 23 april 2017 om 19:36
In de eerste halve finalewedstrijd heeft Landstede Basketbal zondagmiddag direct het thuisvoordeel prijsgegeven. Zorg en Zekerheid Leiden opent en eindigt in play-off-modus, waar de Zwolse formatie scherpte mist op de beslissende momenten. Met 82-88 gaat de winst naar de bezoekers.