Nieuws

Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2017 om 23:08
Landstede Basketbal heeft zaterdagavond ook haar derde competitieduel winnend afgesloten. Op bezoek bij Aris Leeuwarden zegevierde de ploeg van coach Herman van den Belt overtuigend met 61-81. “We zijn geen moment in de problemen geweest, dus dit is een prima overwinning”, reageert Van den Belt kort na de wedstrijd.
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2017 om 23:47

Waar de schotkracht van de havenstedelingen in de openingswedstrijd tegen Apollo Amsterdam schrikbarend slecht was, zo goed openen ze nu. Met soortgelijk opgezette aanvallen valt elke bal. Pas na dik drie minuten stapt Trevor Setty buiten de lijnen, wat leidt tot de eerste scoreloze aanval. Chris Commons tweemaal, dezelfde Setty met een driepunter en de weergaloze Antwerpse jongeling Ordane Kanda zijn messcherp. Ook de Zwollenaren laten zich niet onbetuigd, zodat de achterstand beperkt blijft. De ongekend effectieve Noah Dahlman glipt razendsnel langs boomlange centers, bedient Franko House een keer, terwijl diezelfde House via powerbasketbal voor de eerste score tekent. House, die gekozen wordt tot man van de wedstrijd, schiet zelfs een driepunter binnen. Dat inspireert Kanda tot eenzelfde kunststukje, terwijl in de volgende aanval een bonus vrijeworp ook tot een driepuntsscore leidt. Het wordt 13-19 en als Kasper Averink van heel ver raak schiet is het 17-24. De laatste minuut is ondubbelzinnig voor Zwollenaar Sherron Dorsey-Walker: twee driepunters op rij en in de laatste aanval eist hij weer de bal op om met een slangendrive de Zwollenaren met een 25-24 tussenstand naar de kant te sturen.

Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2017 om 19:45
Supercup-winnaar Landstede Basketbal is de competitie zondagmiddag begonnen met een klinkende overwinning op nieuwkomer Den Helder Suns. Voor de bezoekers valt er weinig te halen in het Theater van de Sport. De Zwollenaren zijn op elk niveau te goed voor de teruggekeerde Noord-Hollanders. Na tien minuten is de wedstrijd gespeeld en na veertig minuten staat er 87-47 op het scorebord.
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2017 om 22:10
Als Landstede Basketbal-trainer Herman van den Belt donderdag de felicitaties in ontvangst neemt, verschijnt er een dikke glimlach. Zijn ploeg heeft zojuist ten koste van Donar de supercup gewonnen en daarmee de eerste prijs in de clubhistorie. De coach is maar wat trots op zijn spelers, die pas een paar weken bij elkaar zijn. “Ik heb er echt van genoten. Ze bleven geloof houden en gaven nooit op”, zegt Van den Belt.
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2017 om 21:50
Landstede Basketbal heeft donderdag voor het eerst in de historie de supercup in de wacht gesleept. In een bloedstollend duel met Donar stonden de Zwollenaren bij rust nog met 39-31 achter, maar in de tweede helft draaide de Zwolse ploeg alles om. Mede dankzij sterke optredens van Noah Dahlman en Nigel van Oostrum werd het uiteindelijk 69-77. “Dit is heel speciaal, de eerste prijs in de historie. Prachtig”, stelt Landstede-forward Olaf Schaftenaar na afloop.
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2017 om 13:44
“Het is interessant om te zien hoe we voor de dag gaan komen, want het duurt nog wel even voor ik mijn ploeg helemaal ken. Ik laat me graag aangenaam verrassen.” Het zijn de woorden van Landstede Basketbal-coach Herman van den Belt, die donderdag met zijn ploeg op jacht gaat naar de eerste prijs van het seizoen. In MartiniPlaza wordt tegen Donar gestreden om de supercup.
Gepubliceerd op dinsdag 3 oktober 2017 om 11:53
Als iemand zijn huiswerk goed verricht, dan is dat basketballer Noah Dahlman. Toen de Amerikaanse forward/center voor de keuze stond om voor de klas te gaan staan of een professionele basketbalcarrière te starten, viel de beslissing snel. Na een omzwerving door Europa tekende de 28-jarige Dahlman afgelopen zomer bij Landstede Basketbal, waarmee hij donderdagavond in Groningen tegen Donar strijdt om de supercup.
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2017 om 16:39

Zo’n duizend Landstede-studenten zagen het team van coach Herman van den Belt goed beginnen aan de vriendschappelijke wedstrijd. Sherron Dorsey-Walker opende de score, maar namens New Heroes deed Nick Oudendag - vorig seizoen nog spelend in het shirt Landstede - snel iets terug. In het restant van het eerste kwart bleef de thuisploeg aan de juiste kant van de score. Dorsey-Walker en Noah Dahlman zetten Landstede op 6-2 en doordat ook Ralf de Pagter, Jordan Gregory en Lenno Witteveen de basket wisten te vinden hielden de Zwollenaren het initiatief. Afgesloten met een voorsprong werd het openingskwart echter niet, want de Bosschenaren bleven in het spoor: 12-12.

Gepubliceerd op woensdag 27 september 2017 om 15:17
“Ik ben hier gekomen om veel te winnen. Dat gaat gebeuren.” Het zijn woorden van Jordan Gregory. Toen Landstede Basketbal hem afgelopen zomer presenteerde als nieuwe speler voor het seizoen 2017-2018 reageerden de fans direct enthousiast. Met de komst van 25-jarige Amerikaan verrijken de Zwollenaren zich met de topscoorder van het afgelopen seizoen in de Dutch Basketball League.