Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 20 april 2018 om 14:03
Landstede Basketbal speelt zaterdagavond haar laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen tegen New Heroes. Een speciaal duel, zeker voor forward Ralf de Pagter. Hij weet dat zijn ploeg moet winnen, speelt tegen zijn oude club, en als klap op de vuurpijl staat de wedstrijd ook nog in het teken van ISA. De Pagter is ambassadeur van die organisatie.
Gepubliceerd op zondag 15 april 2018 om 20:03
Landstede Basketbal heeft zondagmiddag zonder franje de voorlaatste reguliere competitiewedstrijd gewonnen. In eigen huis zegeviert de Zwolse ploeg tegen Basketball Academie Limburg (BAL) uit Weert met 88-65. Daarmee houden de Zwollenaren zicht op een gunstige positie in de play-offs. Aanstaande zaterdag wacht directe concurrent New Heroes uit Den Bosch.
Gepubliceerd op donderdag 12 april 2018 om 23:58
Landstede Basketbal heeft donderdagavond een nieuwe zege geboekt. In Amsterdam laat de Zwolse ploeg geen spaan heel van BC Apollo. Vooral voor rust is het genieten. Verdedigend staat er een fort, aanvallend is het prijsschieten. Via een 22-60 ruststand wordt het uiteindelijk 65-105.
Gepubliceerd op zaterdag 7 april 2018 om 23:36
In een adembenemende wedstrijd heeft Landstede Basketbal zaterdagavond een uiterst belangrijke overwinning behaald op concurrent Zorg en Zekerheid Leiden. In de allerlaatste seconde zorgt Noah Dahlman voor 82-81 en voor een ongelooflijke vreugde-explosie in het Landstede Sportcentrum.
Gepubliceerd op donderdag 5 april 2018 om 22:59
Na acht overwinningen op rij heeft Landstede Basketbal donderdagavond een nederlaag moeten incasseren. Op bezoek bij koploper Donar ging de ploeg van coach Herman van den Belt met 84-68 ten onder. “We zijn drie kwarten lang in de wedstrijd blijven hangen, maar in mijn beleving zat er vanavond meer in”, reageert Van den Belt kort na de verloren wedstrijd.
Gepubliceerd op woensdag 4 april 2018 om 13:27
Hij neemt de felicitaties met een grote glimlach in ontvangst. Noah Dahlman viert woensdag zijn 29ste verjaardag, maar niet alleen dat zorgt voor de glimlach. Het affiche voor deze week is een mooie, met topwedstrijden tegen Donar en Zorg en Zekerheid Leiden. “Het worden mooie tests voor dat wat komen gaat”, doelt de center van Landstede Basketbal op de play-offs.
Gepubliceerd op woensdag 4 april 2018 om 10:10
Landstede Basketbal speelt zaterdag 21 april, op de slotdag van de reguliere competitie, het belangrijke thuisduel tegen New Heroes uit Den Bosch. Voor Ralf de Pagter, forward/center van Landstede Basketbal, om meerdere redenen een speciale wedstrijd. Hij droeg de afgelopen jaren immers het shirt van de Bossche club. Daarnaast staat de topwedstrijd op 21 april in het teken van ISA, waar De Pagter ambassadeur van is.
Gepubliceerd op zondag 1 april 2018 om 21:33
Landstede Basketbal heeft Eerste Paasdag een goede zege geboekt op Aris Leeuwarden. Aan het einde van de wedstrijd, die de Zwollenaren van begin tot eind controleren, staat er een 88-66 eindstand op de borden. “Bij vlagen heb ik genoten van mijn ploeg. De ploeg groeit. Tegen Donar kunnen we nu laten zien hoe ver we zijn”, stelt Landstede-coach Herman van den Belt na afloop.
Gepubliceerd op zondag 1 april 2018 om 10:53
Het U20-team van CSE Landstede Basketbal heeft zaterdag de nationale beker in de wacht gesleept. De Zwolse formatie nam het in de eindstrijd op tegen BV Groningen U22 en was met 70-60 te sterk. “Het was zeker niet makkelijk, maar we deden genoeg goede dingen om te winnen”, vertelt coach Mark van Schutterhoef.
Gepubliceerd op donderdag 29 maart 2018 om 23:37
Landstede Basketbal heeft donderdagavond haar zevende overwinning op rij geboekt. In Rotterdam buigt Forward Lease Rotterdam met 74-92 diep voor de Zwolse scoringsdrift onder leiding van een excellente Jordan Gregory. “Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Jammer dat het niet zo spannend was. Ze waren gewoon veel beter dan wij”, concluderen twee trouwe Rotterdamse aanhangers.