Nieuws

Gepubliceerd op woensdag 15 november 2017 om 13:09

Op zowel vrijdag 29 als zaterdag 30 december start de clinic in het Landstede Sportcentrum om 10.00 uur en wordt rond de klok van 15.00 uur afgesloten. Organisator van de Kerstclinic is ook dit jaar Landstede Basketbal, in samenwerking met Basketball Academy Zwolle en het Centre for Sports & Education. Deelname kost 45 euro per persoon. “Voor dat geld krijgen de deelnemers naast de geweldige basketbalervaring een eigen t-shirt, een custom-made basketbal en een uitgebreide lunch voor tussen de middag. Dus wil jij een fantastische dag beleven met de spelers en coaches van Landstede Basketbal? Meld je dan aan voor één van de twee dagen. Aanmelden kan door te mailen naar landstedekerstclinic@hotmail.com. Vermeld in de mail jouw naam en geboortedatum en natuurlijk voor welke dag jij je aan wil melden. Je ontvangt vervolgens een bevestiging van jouw aanmelding met alle aanvullende informatie over die dag.”

Gepubliceerd op zondag 12 november 2017 om 20:42
Landstede Basketbal heeft zondagmiddag op bezoek bij Donar de tweede nederlaag van het seizoen moeten slikken. Begin oktober kaapte de ploeg van coach Herman van den Belt de supercup nog weg uit het Groningse MartiniPlaza, maar dit keer ging de zege naar de thuisploeg. Met name na rust speelde de Zwolse formatie te timide tegen het uiteindelijk betere Donar: 79-68.
Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2017 om 14:06
“Wij zijn klaar voor Donar, Donar is klaar voor ons, dus ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt.” Olaf Schaftenaar is klaar voor zondag, als Landstede Basketbal op bezoek gaat bij het Groningse Donar. Eerder dit seizoen wonnen de Zwollenaren al in Groningen, destijds in de strijd om de supercup. "We hebben laten zien dat we daar kunnen winnen en daar gaan we nu weer voor”, roept Schaftenaar.
Gepubliceerd op zondag 5 november 2017 om 20:42
Landstede Basketbal heeft zondagmiddag ook haar vierde thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In het Landstede Sportcentrum zegeviert de ploeg van coach Herman van den Belt de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam ogenschijnlijk gemakkelijk. Na veertig speelminuten staat er 97-72 op de borden, maar halverwege is het gewoon nog gelijk.
Gepubliceerd op zaterdag 28 oktober 2017 om 21:48
Landstede Basketbal is zaterdagavond in Leiden haar ongeslagen status kwijt geraakt. Op bezoek bij Zorg en Zekerheid Leiden verloor de ploeg van coach Herman van den Belt met 74-64. Na een 44-27 ruststand kwamen de Zwollenaren in het slotkwart nog terug tot 66-61, maar vervolgens maakte Carrington Love met zeven punten op rij een einde aan alle Zwolse illusies. Franko House, Jordan Gregory en Ralf de Pagter tekenden voor respectievelijk 17, 16 en 15 punten.
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2017 om 11:14
Het was tegen New Heroes een van de mooiste momenten van de wedstrijd. Nigel van Oostrum met een schitterende assist op Ralf de Pagter, die de bal alleen nog maar door de ring hoefde te leggen. Het zegt alles over de huidige, positieve gemoedstoestand van Van Oostrum, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij ZZ Leiden. “Als zij het momentum pakken, moeten we het zo snel mogelijk stoppen”, weet hij.
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2017 om 13:47
Franko House kijkt zeer tevreden terug op zijn eerste periode in Zwolle. Op vrijdag 25 augustus zette hij zijn eerste stappen in het Landstede Sportcentrum en exact twee maanden later voelt hij zich er al helemaal thuis. Landstede Basketbal heeft met de 23-jarige forward een jonge oerkracht in huis gehaald. Deze spierbundel biedt gepassioneerde strijd. Na afloop van een wedstrijd druipt het zweet van zijn lijf. Dat is logisch: je geeft immers alles en meer.
Gepubliceerd op zondag 22 oktober 2017 om 20:41
Landstede Basketbal heeft zondagmiddag ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Naast de aanwezige toeschouwers is de NOS spekkoper in het Theater van de Sport. In een intense, fysieke wedstrijd verslaat Landstede Basketbal naaste belager New Heroes uit Den Bosch met 72-65.
Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2017 om 14:56
Landstede Basketbal speelt zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen New Heroes en dat is voor Ralf de Pagter een bijzonder duel. De 2.00 meter lange Landstede-forward/center treft namelijk zijn oude ploeg, aangezien hij de afgelopen vijf jaar actief was in Den Bosch. “Dit zijn twee topploegen in Nederland, dus het is niet zomaar even een wedstrijdje”, vindt De Pagter.
Gepubliceerd op donderdag 19 oktober 2017 om 12:42
Voormalig Landstede-speler Josh Magette heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt in de NBA, de sterkste basketbalcompetitie ter wereld. De 27-jarige guard van Atlanta Hawks kwam vier minuten in actie in de gewonnen wedstrijd tegen Dallas Mavericks (117-111) en wist tevens te scoren met een driepunter. Daarmee is Magette de eerste speler in de NBA met een verleden bij Landstede Basketbal.