Nieuws

Topduel tegen New Heroes in teken van ISA
Gepubliceerd op woensdag 4 april 2018 om 10:10

Landstede Basketbal speelt zaterdag 21 april, op de slotdag van de reguliere competitie, het belangrijke thuisduel tegen New Heroes uit Den Bosch. Voor Ralf de Pagter, forward/center van Landstede Basketbal, om meerdere redenen een speciale wedstrijd. Hij droeg de afgelopen jaren immers het shirt van de Bossche club. Daarnaast staat de topwedstrijd op 21 april in het teken van ISA, waar De Pagter ambassadeur van is.

ISA staat voor International Sports Alliance, een organisatie die meisjes is ontwikkelingslanden de kans geeft om te sporten door een veilige omgeving voor ze te creëren. Ralf de Pagter zet zich als ambassadeur al meerdere jaren in voor ISA. “Ook buiten het veld wil ik bijdragen om het verschil te maken. Daarom zet ik mij in voor de ISA-campagne She Got Game”, vertelt De Pagter. “Ik vind het zeer goed dat ISA vooral bouwt aan een lange en duurzame relatie. De organisatie wil graag op lange termijn een positieve invloed uitoefenen op ontwikkelingslanden en daar zoveel mogelijk mensen helpen.”

Doel van de ISA-campagne She Got Game is om geld in te zamelen, waarmee veertig sportcoaches kunnen worden opgeleid. Dit om evenementen en sportactiviteiten te organiseren, waarmee 10.000 jongeren moeten worden bereikt. Belangrijke aspecten die bij deze activiteiten aan bod komen zijn: economische ontwikkeling, zelfvertrouwen, gendergelijkheid en vrede. Landstede Basketbal draagt graag een steentje bij aan dit goede doel en stelt daarom de topper tussen Landstede Basketbal en New Heroes in het teken van ISA. Zo wordt er onder meer een loterij met mooie prijzen gehouden.

Businessclub-leden van Landstede Basketbal kunnen voor 300 euro een tafel voor zes personen (inclusief uitgebreid diner en entertainment) kopen. Er zijn in totaal twaalf tafels beschikbaar. In de Businesslounge heeft die avond onder andere een veiling plaats. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te bieden op een weekend lang cabrio rijden (aangeboden door Wensink), een luxe diner voor vier personen bij Lumen of gesigneerde wedstrijdshirts van Landstede Basketbal en het Nederlands basketbalteam. De opbrengst van deze avond gaat volledig naar de ISA-campage She Got Game.