Nieuws

Zevende zege op rij Landstede Basketbal
Gepubliceerd op donderdag 29 maart 2018 om 23:37

Landstede Basketbal heeft donderdagavond haar zevende overwinning op rij geboekt. In Rotterdam buigt Forward Lease Rotterdam met 74-92 diep voor de Zwolse scoringsdrift onder leiding van een excellente Jordan Gregory. “Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Jammer dat het niet zo spannend was. Ze waren gewoon veel beter dan wij”, concluderen twee trouwe Rotterdamse aanhangers.

De wedstrijd begint een kwartiertje later omdat de Zwolse bus moet laveren door vele files. Terwijl de speaker de hoop uitspreekt op een volgende mirakelse zege voor de thuisploeg, strekken de Zwollenaren de benen en beginnen geconcentreerd. Namens Rotterdam schiet Trevor Setty gemakkelijk ballen binnen, maar defensief laat hij vele steken vallen. Noah Dahlman en Franko House profiteren van de verkregen ruimte.

Alleen in de aanvangsfase kunnen de Havenstedelingen reageren via Trevor Setty en Michael Madanly, die verrassend mag starten. Spelverdeler Ordane Kanda is weliswaar aanwezig, maar schiet ook vaak mis en is verantwoordelijk voor een groot aantal turn overs. Landstede Basketbal is veel zuiniger met de bal: slechts tien turn overs. De Zwolse formatie speelt prima teambasketbal. De bal gaat snel rond, de vrije schoten vallen en het team krijgt maar liefst 28 assists toegewezen.

Na een Zwolse time-out neemt Landstede Basketbal definitief de leiding in handen. Franko House beweegt gemakkelijk naar de basket voor krachtdadige scores. Dan is het Jordan Gregory die niet meer kan missen: twee- of driepunters, zwaar verdedigd of niet, alles valt. Na tien minuten heeft hij al dertien punten achter zijn naam staan. Olaf Schaftenaar neemt zijn schoten weer, laat Trevor Setty voorbijvliegen en legt ook van nabij binnen. Desondanks windt Landstede-coach Herman van den Belt zich op over niet gefloten fouten. Dat levert hem een technische fout op, waar Setty optimaal van profiteert: hij verzilvert de vrijeworp en schiet een driepunter binnen. Een driepunter van Mike Schilder bepaalt de ruststand op 37-50.

Na rust consolideert en controleert Landstede Basketbal de wedstrijd. De puntjes en fraaie scores worden keurig verdeeld. Robert Krabbendam bedient Madanly prachtig achterlangs, maar Sherron Dorsey-Walker weet Noah Dahlman minstens even fraai vrij te spelen. Enige commotie ontstaat bij een bonus vrijeworp voor diezelfde Dahlman. De Rotterdamers stampen met hun voeten en lopen te vroeg in, maar de scheidsrechters fluiten Dahlman af voor zijn beweging. Mopperend verlaat hij voor even het veld. Met een hernieuwde argeloze driepunter bepaalt Gregory de tussenstand op 54-70.

De Rotterdammers openen het slotkwart sterk met een 5-0 runnetje, maar Landstede Basketbal reageert adequaat. Als Kanda rap een drive binnenloopt, vindt Herman van den Belt het genoeg: time-out. Na de time-out is het over en uit. Gregory op Dahlman, Gregory met twee driepunters, Ralf de Pagter en Gregory spelen Dahlman nog maar eens vrij. De laatste score is haast een trainingsaanval: Mike Schilder speelt Noah Dahlman aan op de kop, Dahlman geeft terug op Gregory, die opnieuw achteloos een driepunter schiet. Forward Lease Rotterdam is verzekerd van plaats vijf en de Zwollenaren kijken omhoog naar plaats twee, die binnen bereik komt.

Punten:
Jordan Gregory 34; Sherron Dorsey-Walker 13; Franko House en Olaf Schaftenaar 12; Noah Dahlman 10; Mike Schilder 7; Ralf de Pagter 2; Nigel van Oostrum 2.

Tekst: Remco van Vliet