Sportiefzwolle.tv - Samenvatting Landstede - Den Helder Suns

Nieuws

Vierde zege op rij voor Landstede Basketbal
Gepubliceerd op donderdag 15 maart 2018 om 23:44

Landstede Basketbal heeft donderdagavond haar vierde zege op rij geboekt. De Zwolse ploeg kent op een hernieuwde doordeweekse speeldag geen genade voor Den Helder Suns. Voor rust willen de schoten nog niet vallen, maar na de pauze staat er geen maat op de Zwollenaren. De 84-49 eindstand is eigenlijk nog een schrale aftekening van de krachtsverhoudingen.

De thuisploeg opent voorzichtig, maar na de openingsscore van Sherron Dorsey-Walker neemt ook Nigel van Oostrum zijn verantwoordelijkheid. Een driepunter van Jordan Gregory zorgt voor 7-2, waarmee de dunk van Tom Koopman wordt weggespoeld. Noah Dahlman krijgt een fraaie assist van Dorsey-Walker en Gregory toont zijn goede balbehandeling en legt zuiver binnen. Opvallend is de scoreverdeling bij de bezoekers: voor de rust komt Den Helder Suns tot twaalf scores. De ploeg verdeelt de tweepunt- en driepuntschoten, beide zesmaal. Doordat Boyd van der Vuurst de Vries en oud-international Tjoe de Paula wel van ver raak poefen, is het slechts 20-15 na tien minuten spelen.

Tjoe de Paula en Lavonte Dority schieten nieuwe driepunters binnen, zodat de Suns bij 24-25 voor het eerst - en naar later blijkt voor het laatst - op voorsprong komen. Landstede-coach Herman van den Belt ontploft en vlucht in een time-out. Die heeft resultaat: er volgt een 9-0 run met een leidende rol voor Dahlman en Dorsey-Walker. De Paula doorbreekt de run met een derde driepunter gevolgd door een derde persoonlijke fout, waarna hij mopperend de bank opzoekt. De Zwolse aanvallen lopen wel, maar de afronding en beloning ontbreekt. Van der Vuurst de Vries beloont zichzelf en zijn ploeg wel met zijn tweede driepunter voor een 38-35 ruststand.

Na de pauze staat er een andere Zwolse ploeg. De koppies staan scherp, de verdediging is intens en de ballen vliegen erin. De eerste vier driepuntpogingen zijn allemaal raak: Gregory, Dorsey-Walker, Gregory en Franko House voltrekken het vonnis. De ploeg pakt steals, de vuisten worden gebald, de vreugde breekt door. De spelers van Den Helder Suns trekken een mistroostig gezicht, gecompleteerd met de onweerswolken boven het hoofd van Tjoe de Paula. Er volgt een afstraffing: 29-7. Het is 67-42 en gespeeld.

Ook in het slotkwart blijkt het kwaliteitsverschil. Gregory opent met twee voorzichtige scores, maar daarna volgen dender-dunks van Freek Vos en Ralf de Pagter. Omdat Vos stralend nog even aan de ring blijft hangen, verdient hij de ‘man of the match’-beloning. Even valt de energie weg, met een 0-7 run tot gevolg. Het staat 75-49 en ineens beseft de thuisploeg dat er een bonus valt te behalen. Achtereenvolgende scores van tweemaal House en tweemaal Olaf Schaftenaar leiden tot applaus, maar als Van der Vuurst de Vries het laatste schot mist, is er gejuich en opluchting vanaf de bank. Niet alleen twee punten, maar ook de gratis pizza’s zijn verdiend.

Punten:
Jordan Gregory 21; Sherron Dorsey-Walker 16; Franko House 14 (13 rebounds); Noah Dahlman 13; Olaf Schaftenaar en Ralf de Pagter 7; Nigel van Oostrum 4; Freek Vos 2.

Tekst: Remco van Vliet