Nieuws

Oefenverlies Landstede tegen New Heroes
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2017 om 16:39

In een goed gevuld Landstede Sportcentrum heeft Landstede Basketbal donderdagmiddag het oefenduel tegen New Heroes uit Den Bosch met 58-65 verloren. Via 12-12, 31-30 en 47-48 eindigde de oefenpartij in 58-65. Namens de Zwolse formatie zorgden Noah Dahlman (16), Sherron Dorsey-Walker (9) en Olaf Schaftenaar (9) voor de meeste punten.

Zo’n duizend Landstede-studenten zagen het team van coach Herman van den Belt goed beginnen aan de vriendschappelijke wedstrijd. Sherron Dorsey-Walker opende de score, maar namens New Heroes deed Nick Oudendag - vorig seizoen nog spelend in het shirt Landstede - snel iets terug. In het restant van het eerste kwart bleef de thuisploeg aan de juiste kant van de score. Dorsey-Walker en Noah Dahlman zetten Landstede op 6-2 en doordat ook Ralf de Pagter, Jordan Gregory en Lenno Witteveen de basket wisten te vinden hielden de Zwollenaren het initiatief. Afgesloten met een voorsprong werd het openingskwart echter niet, want de Bosschenaren bleven in het spoor: 12-12.

In de beginfase van het tweede kwart leek New Heroes snel weg te lopen, maar mede dankzij twee drietjes van Olaf Schaftenaar hield Landstede het duel in evenwicht. Even later werd ook een 22-28 achterstand weggewerkt door de Zwolse formatie. Dankzij een score van Dorsey-Walker in de buzzer ging Landstede zelfs rusten met een kleine 31-30 voorsprong. De onderbreking deed de Zwollenaren geen goeds. In nog geen anderhalve minuut maakte New Heroes er 31-37 van. Voor Landstede-coach Herman van den Belt aanleiding voor een time-out. Die had effect, want door scores van Nigel van Oostrum, Noah Dahlman en Jordan Gregory kwam Landstede opnieuw op voorsprong: 38-37. In het restant van het derde kwart stokte de Zwolse productie een beetje. Schaftenaar tekende nog wel voor zijn derde drietje, maar verder wist alleen Dahlman de basket meerdere malen te vinden.

Met nog tien minuten op de klok keek Landstede Basketbal tegen een nipte 47-48 achterstand aan, maar op voorsprong komen lukte niet meer. In korte tijd maakte New Heroes vier driepunters en daar stonden slechts twee rake vrijeworpen van Dahlman tegenover. Het was Maarten Bouwknecht die met zijn bommetje de wedstrijd vroegtijdig besliste: 49-60. Via Nigel van Oostrum, Franko House en Ralf de Pagter werd het nog wel 55-60, maar New Heroes had snel een antwoord paraat. De laatste score kwam nog wel op naam van een Zwollenaar. Met een drietje zorgde Elay Wirjo voor een 58-65 eindstand.

Punten:
Noah Dahlman 16; Sherron Dorsey-Walker 9; Olaf Schaftenaar 9; Nigel van Oostrum 7; Jordan Gregory 5; Franko House 4; Ralf de Pagter 3; Elay Wirjo 3; Lenno Witteveen 2.