Sportiefzwolle.tv - Samenvatting Landstede - Rasta Vechta

Nieuws

Nederlaag Landstede in nuttig oefenduel
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2017 om 20:48

Landstede Basketbal heeft donderdagavond ook het tweede oefenduel tegen het Duitse Rasta Vechta verloren. Na de 87-76 nederlaag van afgelopen zaterdag in Duitsland werd het in het Landstede Sportcentrum 66-71. Namens de Zwollenaren zorgden Sherron Dorsey-Walker (23), Noah Dahlman (19) en Franko House (13) voor de meeste punten.

De oefenwedstrijd begon meteen spectaculair met een dunk van Andrew Smith. De atletische Amerikaan speelde het afgelopen seizoen nog voor Donar, maar draagt dit jaar het shirt van Rasta Vechta. Het antwoord van Landstede Basketbal liet echter niet lang op zich wachten, want door scores van Franko House en Noah Dahlman stond de thuisploeg snel aan de juiste kant van de score. In het restant van het openingskwart hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Dankzij een driepunter van Sherron Dorsey-Walker in de slotseconden werd het eerste kwart afgesloten met een 17-17 gelijke stand. In de tweede tien minuten veranderde het spelbeeld nauwelijks. De ploeg van coach Herman van den Belt had de zaken verdedigend goed op orde en via House, Dahlman en Dorsey-Walker bleef Landstede aanvallend op dreef.

Na een 31-30 ruststand kon Landstede Basketbal ook in het derde kwart goed mee met de Duitsers, voor wie volgende week de competitie al van start gaat. Met nog tien minuten op de klok was de stand opnieuw in evenwicht (45-45), maar in het laatste kwart vloeiden de krachten bij de thuisploeg langzaam weg. De sterk spelende Nigel van Oostrum strooide nog wel met een paar fraaie assists. Sherron Dorsey-Walker noteerde in het slotkwart drie drietjes. En op aangeven van Noah Dahlman zorgde Franko House met een dunk voor de laatste Zwolse score: 66-71.

Punten:
Sherron Dorsey-Walker 23; Noah Dahlman 19; Franko House 13; Nigel van Oostrum 7; Ralf de Pagter 4.