Nieuws

Landstede zeker van halve finale play-offs
Gepubliceerd op donderdag 6 april 2017 om 21:44

Landstede Basketbal heeft zich donderdagavond verzekerd van een plek in de halve finales van de play-offs om de landstitel. De ploeg van coach Herman van den Belt zegevierde in het uitduel bij Forward Lease Rotterdam met 63-79 en is daardoor niet meer te achterhalen door nummer drie Zorg en Zekerheid Leiden, dat zaterdagavond - op de laatste speeldag van de reguliere competitie - nog op bezoek komt in Zwolle.

“We eindigen de reguliere competitie inderdaad op de tweede plaats. Daar zijn we blij mee”, reageert Landstede-coach Herman van den Belt kort na de overwinning in Rotterdam. “Ik denk dat we vanavond goed aan de wedstrijd begonnen, sloegen meteen een gaatje en zijn in het restant van het duel eigenlijk niet meer in de problemen geweest.” Aan het einde van het eerste kwart stond er al een 13-24 Zwolse voorsprong op de borden. In het tweede kwart knabbelde Rotterdam wel een puntje af van de achterstand (28-38), maar dat maakte weinig indruk op Landstede Basketbal dat mede dankzij een sterk spelende Clayton Vette (24 punten) heer en meester bleef.

Diep in het derde kwart kwam de thuisploeg nog tot op zes punten (45-51), maar kleiner werd het verschil tussen beide ploegen niet. “Rotterdam kwam terug doordat wij even liepen te knoeien”, stelt Van den Belt, die zijn spelers tijdig bij de les kreeg. In het slotkwart maakte de Zwolse formatie snel een einde alle Rotterdamse illusies en zegevierde uiteindelijk met duidelijke cijfers: 63-79. Voor Landstede Basketbal staat zaterdagavond nog de laatste wedstrijd in de reguliere competitie op het programma. Nummer drie Zorg en Zekerheid Leiden is dan in Zwolle de tegenstander. “Dat is een concurrent en als alles loopt zoals je verwacht, dan treffen wij Leiden in de halve finale van de play-offs. Wij zullen de wedstrijd van zaterdag dan ook serieus benaderen, zoals elke reguliere competitiewedstrijd.”

Punten:
Clayton Vette 24; J.T. Yoho 14; Nigel van Oostrum 11; Olaf Schaftenaar 11; J.T. Tiller 8; Mike Schilder 6; Keegan Hyland 5.