Nieuws

Landstede Basketbal speelt zich langs Aris
Gepubliceerd op zondag 12 maart 2017 om 18:48

Landstede Basketbal heeft zondagmiddag het uitduel bij Aris Leeuwarden met 63-81 gewonnen. In de eerste twee kwarten ontstond er nog enigszins een gelijk opgaand duel, maar zeker in het vierde kwart was het verschil overduidelijk. Daarin was J.T. Yoho, met onder andere twee achtereenvolgende driepunters, een belangrijke pion. “Het was geen hoog niveau basketbal, maar een win is een win”, stelt assistent-trainer Mark van Schutterhoef.

Van Schutterhoef was zondag in Het Kalverdijkje de eindverantwoordelijke aan de kant van Landstede, aangezien hoofdcoach Herman van den Belt met griep op bed lag. Vanuit zijn bed keek hij ongetwijfeld mee met de prestaties van zijn ploeg en zag hij dat Landstede in het eerste kwart aan de bak moest. Vanuit het vertrek werd het al snel 2-6, maar op 7-6 stond Aris voor het eerst op voorsprong. Tegen het einde van het eerste kwart had Landstede het initiatief toch weer terug in handen en in het tweede kwart liepen de Zwollenaren gestaag weg. Het werd 26-28, 30-32 en bij rust was de marge zeven: 30-37. “We wilden inside spelen, want met Clayton Vette en Nick Oudendag zijn we daar wel sterk. Samen kwamen zij tot 26 punten en 32 rebounds. Dat ging dus goed”, roept Van Schutterhoef.

In het derde kwart liep Landstede verder en verder weg en leek er geen vuiltje aan de lucht. Een 0-11 run maakte 30-43 en daarmee nam de ploeg een voorschot op de overwinning. Toch kwam Aris nog dapper terug en bracht het de marge terug tot vijf (49-54), maar daarna vond J.T. Yoho het welletjes geweest. Hij dropte twee bommetjes achter elkaar en verwees daarmee alle Leeuwardense illusies naar de deur. Daarop gingen alle sluizen van de opponent volledig open, waardoor er aan het einde van het laatste kwart een 63-81 op het bord stond. “We zijn weer een stapje dichter bij de tweede plek, waardoor je in de halve finales van de play-offs staat. We moeten nog wel wat dingen verbeteren, maar we hebben nog een paar weken om te oefenen. Dit was in ieder geval een goede overwinning”, vindt Van Schutterhoef.