Nieuws

Gepubliceerd op zondag 26 maart 2017 om 15:46
Landstede Basketbal heeft zondagmiddag de bekerfinale tegen Donar verloren. De Zwollenaren kwamen in MartiniPlaza prima uit de startblokken en namen een 0-10 voorsprong, maar moesten gaandeweg de partij hun meerdere erkennen. Bij rust was het 38-28 voor de Groningers en ook in het tweede bedrijf lukte het Landstede niet om het gat te dichten. Het eindigde in 78-58.
Gepubliceerd op zondag 26 maart 2017 om 15:42
Na de bekerwinst van CSE Basketball Academy Zwolle U24 heeft ook het U20-team zondag feest kunnen vieren. De ploeg van de coaches Mark van Schutterhoef en Ton Grit moest in de finale tegen Apollo U22 nog wel in haar spel komen, maar uiteindelijk lukte het om met 68-91 te zegevieren. “We stonden in drie finales en winnen er twee. Dat lijkt me een goede score”, stelt Grit na afloop van de herenfinale tussen Donar en Landstede Basketbal.
Gepubliceerd op zaterdag 25 maart 2017 om 09:26
Het U24-team van CSE Basketball Academy Zwolle is vrijdagavond winnaar geworden van de nationale beker. De ploeg, die onder leiding staat van Mark van Schutterhoef en Ton Grit, rekende op duidelijke wijze af met de leeftijdgenoten van TBG Dragons: 43-86. “Overall waren wij beter. Dat wisten we vooraf, maar in een bekerfinale wint niet altijd de ploeg met de meeste kwaliteit”, reageert coach Van Schutterhoef.
Gepubliceerd op vrijdag 24 maart 2017 om 12:06
“It’s gonna be a dogfight.” Op de voor J.T. Tiller kenmerkende manier blikt de aanvoerder van Landstede Basketbal vooruit op de bekerfinale van zondag tegen Donar. Na de minder verlopen generale van woensdag hopen de Zwollenaren zondag beter voor de dag te komen. “We moeten vechten als een team. Het wordt een hele fysieke wedstrijd, net als woensdag”, stelt Tiller.
Gepubliceerd op donderdag 23 maart 2017 om 14:43
Voor de derde keer in de clubhistorie staat Landstede Basketbal zondagmiddag in de bekerfinale. In 2005 was Donar te sterk, in 2013 werd er verloren van Den Bosch en ditmaal is wederom Donar de tegenstander. Nikki Hulzebos en Kenrick Zondervan waren in 2013 van de partij en hebben een duidelijke boodschap. “Laat je niet gek maken door de spanning en blijf bij wat je moet doen”, zegt Zondervan.
Gepubliceerd op woensdag 22 maart 2017 om 21:31

Voor Landstede Basketbal verliepen de eerste minuten in Groningen op rolletjes. Nadat Jason Dourisseau er niet in slaagde om de score te openen, lukte Nick Oudendag dat aan de andere kant wel. In de persoon van Drago Pasalic deed Donar vervolgens iets terug, maar na zes punten op rij van J.T. Yoho (2-8) vond Donar-coach Erik Braal het de hoogste tijd voor een time-out. Die onderbreking had in eerste instantie weinig effect, want door scores van Clayton Vette en de ingevallen Olaf Schaftenaar groeide het verschil naar tien punten in Zwols voordeel (8-18). Het was voor Lance Jeter en Arvin Slagter het moment om in te grijpen. Door een driepunter van beide heren, een dunk van Andrew Smith en een drietje van Bas Veenstra keek Landstede plots tegen een nipte achterstand aan: 19-18.

Gepubliceerd op dinsdag 21 maart 2017 om 12:42
Twee keer in een week tegen dezelfde tegenstander, dat komt niet heel vaak voor. Voor Landstede Basketbal is dat deze week wel het geval, aangezien de Zwollenaren twee keer op bezoek gaan bij het Groningse Donar. Woensdag in competitieverband, zondag voor de finale van het bekertoernooi. “Het is wel apart ja”, vindt ook Landstede-center Nick Oudendag.
Gepubliceerd op donderdag 16 maart 2017 om 23:58
Landstede Basketbal heeft donderdagavond in eigen huis een prima overwinning geboekt op New Heroes. Even leefde in Den Bosch de gedachte te kunnen aanhaken bij de top van de DBL na de fraaie zege op Donar. Landstede Basketbal maakt duidelijk dat New Heroes geen aanspraak kan maken op de ware topposities. Gedecideerd sturen The Hammers de Bosschenaren met een 80-65 nederlaag terug naar huis.
Gepubliceerd op zondag 12 maart 2017 om 18:48
Landstede Basketbal heeft zondagmiddag het uitduel bij Aris Leeuwarden met 63-81 gewonnen. In de eerste twee kwarten ontstond er nog enigszins een gelijk opgaand duel, maar zeker in het vierde kwart was het verschil overduidelijk. Daarin was J.T. Yoho, met onder andere twee achtereenvolgende driepunters, een belangrijke pion. “Het was geen hoog niveau basketbal, maar een win is een win”, stelt assistent-trainer Mark van Schutterhoef.
Gepubliceerd op vrijdag 10 maart 2017 om 16:37
Landstede Basketbal haalde woensdagavond ten koste van Forward Lease Rotterdam de bekerfinale. Daarmee staat de teller in Zwolle op drie tickets voor een bekerfinale, aangezien ook U24 en U20 de eindstrijd van hun bekertoernooi bereikten. Een unieke prestatie. “Voor zover ik weet is dat nog niet eerder gebeurd. In ieder geval niet bij ons”, zegt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen.