Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 14 augustus 2018 om 15:07
Landstede Basketbal is op zoek naar een coach voor het team CSE-Landstede Basketbal MU21. Deze mannenploeg, bestaande uit spelers onder 21 jaar, komt uit in de Dutch Talent League. De coach van dit team werkt op basis van een overeenkomst voor 0,2 FTE en is beschikbaar op trainingsdagen (dinsdag en donderdag van 15.30 tot 17.00 uur) en wedstrijddagen.
Gepubliceerd op donderdag 9 augustus 2018 om 13:40
Landstede Basketbal heeft - na Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker - ook de Amerikaan Franko House voor een nieuw seizoen vastgelegd. “Het is ons gelukt om Franko terug te laten keren. Hiermee hebben we de power forward positie ingevuld”, vertelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen. “Franko had afgelopen jaar een goed seizoen. Hij hoorde qua effectiviteit tot de betere spelers van de competitie.”
Gepubliceerd op woensdag 8 augustus 2018 om 18:05
Elay Wirjo en Keime Helfrich hebben voor het aankomende seizoen een nieuwe club gevonden. De 19-jarige Wirjo tekent een contract voor twee seizoenen bij Basketball Academie Limburg, terwijl Helfrich heeft gekozen voor een verblijf bij Dreamfields Dolphins uit Bemmel.
Gepubliceerd op maandag 6 augustus 2018 om 19:23
Mooier kon het niet voor Jerom Oude Aarninkhof. De guard van Landstede Basketbal speelde de afgelopen periode met Oranje onder 18 het EK in de B-divisie en bemachtigde goud. Zondag was de ploeg in de finale met liefst 57-86 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Slovenië. “Een flinke uitslag, maar we wisten dat we een goede ploeg hebben”, vertelt Oude Aarninkhof.
Gepubliceerd op donderdag 2 augustus 2018 om 14:10
Landstede Basketbal heeft zich versterkt met de Canadees international Kaza Kajami-Keane. De 24-jarige pointguard is afkomstig van Carleton Univesity, waar eerder ook voormalig Landstede-speler Tyson Hinz voor uitkwam. Het afgelopen jaar speelde de 1.85 meter lange Kajami-Keane voor Toronto 905 in de G-League, de development competitie van de NBA.
Gepubliceerd op dinsdag 31 juli 2018 om 18:09
Landstede Basketbal is er in geslaagd om Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker voor een nieuw seizoen vast te leggen. De twee Amerikanen maakten het afgelopen seizoen al deel uit van de ploeg van coach Herman van den Belt en zijn het komende jaar dus opnieuw in actie te zien in Zwolle. “Wij zijn erg blij dat Noah en Sherron weer voor ons komen spelen”, reageert Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen.
Gepubliceerd op vrijdag 20 juli 2018 om 13:47
Landstede Basketbal heeft in de persoon van Matthias Odding een opvolger gevonden voor Harold van Riessen, die de commerciële afdeling van de Zwolse eredivisieclub verruilt voor een nieuwe uitdaging. De 27-jarige Odding is een geboren en getogen Zwollenaar. Met ingang van 1 september 2018 fungeert hij als de nieuwe relatiebeheerder van de Landstede Basketbal Businessclub.
Gepubliceerd op dinsdag 17 juli 2018 om 15:08
Landstede Basketbal heeft zich versterkt met Kevin Bleeker. De 25-jarige forward/center komt over van New Heroes Den Bosch. “De speelwijze van Landstede Basketbal spreekt mij enorm aan en ik heb een goed gevoel overgehouden aan het eerste gesprek dat ik in Zwolle heb gevoerd”, vertelt Kevin Bleeker.
Gepubliceerd op dinsdag 3 juli 2018 om 09:06
Landstede Basketbal is op zoek naar een enthousiaste teambegeleider voor het herenteam. Wil jij deel uit maken van een professionele organisatie en jouw steentje bijdragen aan de prestaties van ons team, dan is dit jouw kans.
Gepubliceerd op donderdag 28 juni 2018 om 12:07

De 1.90 meter lange basketballer maakte op 2 december 2017 al zijn debuut in de hoofdmacht van Landstede Basketbal. In Weert moest er destijds een verlenging worden gespeeld tegen Basketball Academie Limburg en mede dankzij twee punten van Jerom Oude Aarninkhof zegevierde de Zwolse formatie uiteindelijk met 88-91. “Ik kijk er naar uit om elke dag samen met de spelers van het eerste te trainen. Het wordt voor mij in het eerste jaar vooral zaak om zoveel mogelijk te leren en goede dingen op te pikken”, stelt Oude Aarninkhof, die net op het Centre for Sports & Education zijn Havo-diploma heeft gehaald. “Klopt, ik verhuis nu ook naar Zwolle en na de zomer start ik met een deeltijdopleiding fysiotherapie. Maar eerst richt ik mij op het Nederlands team onder 18 jaar, waarmee ik eind juli hoop deel te nemen aan het EK in Macedonië.”