Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 21 juni 2018 om 17:35

Mike Schilder kampte in zowel zijn eerste als zijn tweede jaar bij Landstede Basketbal een periode met blessureleed, maar is nu volledig hersteld en kijkt met veel vertrouwen uit naar de toekomst. “Die ellende is nu achter de rug, want ik voel me fit. En naast die twee blessureperiodes heb ik mij goed kunnen ontwikkelen bij Landstede Basketbal, dus ik verwacht dat wij komend seizoen weer met een representatief team mee kunnen gaan strijden om de prijzen”, aldus Schilder, die in deze periode regelmatig te vinden is in het Landstede Sportcentrum. “Samen met de andere Nederlanders trainen wij nog hard door en blijven wij investeren. Ik heb onwijs veel zin in het nieuwe seizoen en wil Landstede Basketbal hierbij nogmaals bedanken voor het vertrouwen in mij.”

Gepubliceerd op maandag 18 juni 2018 om 12:43
Het gaat basketballer Kevin Schutte voor de wind. De 20-jarige Zwollenaar maakte in de zomer van 2017 de overstap van de jeugdopleiding van Landstede Basketbal naar Hofstra University en kijkt tevreden terug op zijn eerste jaar in Amerika. “Het afgelopen jaar is zeer goed verlopen”, stelt de 2.06 meter lange center, die zich momenteel met het Nederlands team onder 20 voorbereidt op het EK voor B-teams in het Bulgaarse Sofia.
Gepubliceerd op maandag 4 juni 2018 om 14:14
Na twee finales is de eindstrijd dit jaar helaas aan de neus van Landstede Basketbal voorbij gegaan. De focus is echter alweer volledig gericht op het seizoen 2018-2019! Daarin treft Landstede Basketbal onder meer nieuwkomer Dutch Windmills uit Dordrecht.
Gepubliceerd op dinsdag 15 mei 2018 om 22:40
Wie wint, dwingt het geluk af. Wederom speelt Landstede Basketbal lang goed, maar in ‘moneytime’ is het Zorg en Zekerheid Leiden dat domineert. Met een gelijke stand en balbezit hebben de Zwollenaren de laatste aanval. Geen score en vliegensvlug demarreert ZZ Leiden. Carrington Love schiet, de zoemer gaat, de bal stuitert en stuitert op de ring en valt binnen: 63-60, de eerste Leidse voorsprong en einde serie.
Gepubliceerd op zaterdag 12 mei 2018 om 23:58
Landstede Basketbal heeft zaterdagavond in eigen huis een onwaarschijnlijke nederlaag geleden. De Zwollenaren overheersen drie kwarten en geven alles weg in de laatste tien minuten. Door de 73-78 nederlaag komt opponent Zorg en Zekerheid Leiden op een 3-0 voorsprong én tevens matchpoint in de halve finale van de play-offs.
Gepubliceerd op donderdag 10 mei 2018 om 23:22
Landstede Basketbal heeft in de halve finale van de play-offs ook de tweede confrontatie met Zorg en Zekerheid Leiden verloren. Geen moment staat de Zwolse ploeg aan de leiding in Leiden, maar de spanning giert door de Vijf Meihal. De wedstrijd wordt in de laatste minuut beslist. ZZ Leiden pakt met een excellerende Carrington Love de winst met 78-74 en neemt een 2-0 voorsprong in de serie.
Gepubliceerd op dinsdag 8 mei 2018 om 23:42
Na een misser van Worthy de Jong heeft Landstede Basketbal opnieuw de mogelijkheid om in de laatste secondes de wedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden te winnen. De bal van Franko House draait echter tweemaal langzaam op de ring en stuitert er dan uit. Leidenaar Clayton Vette legt vervolgens vanaf de vrijeworplijn de eindstand vast op 79-81. Daarmee neemt ZZ Leiden de leiding in de halve finale van de play-offs.
Gepubliceerd op maandag 7 mei 2018 om 16:40
Voor Landstede Basketbal start dinsdag de belangrijkste fase van het seizoen. De ploeg van coach Herman van den Belt neemt het in de halve finale van de play-offs om de landstitel, net als vorig jaar, op tegen Zorg en Zekerheid Leiden. In 2017 trok Landstede in de zevende wedstrijd aan het langste eind (4-3). “Dit is waar je het hele seizoen voor hebt gespeeld”, zegt Herman van den Belt.
Gepubliceerd op maandag 23 april 2018 om 15:39
Het VU16-team van CSE Landstede Basketbal heeft zondag het landskampioenschap in de wacht gesleept. Het team van coach Mart Kieftenbeld won in een absolute finale met 72-52 van Dozy BV Den Helder en mocht daardoor de beker omhoog houden. “Het was heel mooi en een goede wedstrijd”, vertelt speelster Erica Romkes, goed voor liefst 25 punten.
Gepubliceerd op zondag 22 april 2018 om 09:11
Landstede Basketbal heeft zaterdagavond de belangrijke laatste wedstrijd van de reguliere competitie winnend afgesloten. In een fantastische wedstrijd is Landstede Basketbal op alle vlakken als team sterker dan New Heroes uit Den Bosch. Uiteindelijk zegevieren de Zwollenaren met 86-78.