Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 15 juni 2017 om 20:21
Nick Oudendag verruilt Landstede Basketbal voor New Heroes. De 30-jarige center heeft bij de eredivisieclub in Den Bosch een contract voor twee seizoenen getekend. De 2.10 meter lange Oudendag ontpopte zich het afgelopen seizoen tot één van de sterkhouders in de ploeg van coach Herman van den Belt en was vanwege zijn strijdlustige manier van spelen ook geliefd bij het Zwolse publiek.
Gepubliceerd op donderdag 25 mei 2017 om 20:14
Landstede Basketbal is er op Hemelvaartsdag niet in geslaagd om voor de tweede keer in de finaleserie van de play-offs te winnen in Groningen. In een fantastische atmosfeer wint Donar duel vijf en het landskampioenschap. Een brullend uitverkocht huis geeft het ene na het andere ovationele applaus als Donar-coach Erik Braal zijn sterspelers van het veld haalt. Ook Landstede-coach Herman van den Belt geeft de diepte van zijn bank speeltijd. Het eindsignaal luidt bij 85-55.
Gepubliceerd op zondag 21 mei 2017 om 20:19
In een uitverkocht Theater van de Sport ontwikkelt zich zondagmiddag een ware dag-/nachtwedstrijd. Voor de rust is het tempo van finalewedstrijd nummer vier traag en heeft Landstede Basketbal de overhand. Na de rust intensiveert Donar de defensie en verhoogt het tempo. Dat leidt tot een verdiende, maar geflatteerde 48-76 Groningse overwinning.
Gepubliceerd op zaterdag 20 mei 2017 om 20:30

Gepubliceerd op vrijdag 19 mei 2017 om 15:46
Landstede Basketbal heeft het voor elkaar gekregen om de finaleserie om het landskampioenschap weer spannend te maken. In Groningen leverde wedstrijd drie een hele knappe overwinning op, waardoor het nu 1-2 is. Zondag wacht wedstrijd vier in Zwolle, waarin Landstede de stand gelijk kan trekken. “Het was voor veel mensen een verrassende overwinning. Nu volgt er een belangrijke pot”, weet forward Olaf Schaftenaar.
Gepubliceerd op vrijdag 19 mei 2017 om 13:15
Landstede Basketbal heeft donderdag de spanning in de finaleserie helemaal teruggebracht. Dankzij een fenomenale overwinning in Groningen is de stand nu 1-2. Zondagmiddag om 15.00 uur staat wedstrijd vier op het programma en de kaartverkoop gaat hard. De laatste kaarten zijn vrijdag en mogelijk zaterdag te koop aan de balie van het Landstede Sportcentrum!
Gepubliceerd op donderdag 18 mei 2017 om 21:34
Landstede Basketbal heeft donderdagavond op magistrale wijze de derde wedstrijd van de finale-serie om het landskampioenschap gewonnen. De ploeg van coach Herman van den Belt keek in het Groningse MartiniPlaza nagenoeg de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan, maar kreeg in de laatste minuten de 4.000 Donar-fans muisstil. Via 72-62 en een 0-16 run eindigde het duel in 74-79 in Zwols voordeel.
Gepubliceerd op dinsdag 16 mei 2017 om 23:45
“We kunnen analyseren wat we willen, maar laten we dat maar niet doen. We hebben gewoon basketballes gehad. De statistieken spreken boekdelen”, stelt een teleurgestelde Herman van den Belt, coach van Landstede Basketbal. Het Groningse Donar blijkt geen maatje, maar een forse maat te groot in deze tot dusverre eenzijdige finale. De ontluisterende eindstand bedraagt 51-96.
Gepubliceerd op dinsdag 16 mei 2017 om 11:11
Landstede Basketbal komt in actie om geld op te halen voor de eigen jeugdopleiding. De club doet mee aan een actie van de VriendenLoterij. De VriendenLoterij geeft clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier een financieel steuntje in de rug.
Gepubliceerd op zaterdag 13 mei 2017 om 23:42
Landstede Basketbal is de finale-serie om het landskampioenschap zaterdag gestart met een fikse nederlaag. In de eerste finalewedstrijd laat het Groningse Donar in eigen huis geen spaan heel van de Zwolse ploeg. In een zeer eenzijdige wedstrijd krijgen de Zwollenaren alle hoeken van het veld te zien. De teller stopt op 80-45. Dinsdag wacht een herkansing. Het staat gewoon maar 1-0.