Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 14 december 2017 om 23:18

Herman van den Belt moest het in Almere opnieuw stellen zonder de geblesseerden Franko House, Olaf Schaftenaar, Elay Wirjo en Mike Schilder. Positief daarentegen was de terugkeer van Keime Helfrich. De 20-jarige guard/forward maakte zijn eerste minuten van dit seizoen en speelde tot grote tevredenheid van zijn coach een prima partij. “Keime was echt goed. Hij speelde denk ik zo’n 23 of 24 minuten en hij heeft elke minuut verdiend. Volgens mij was hij goed voor zeventien punten en hij deed het meer dan voortreffelijk. Hij speelde eigenlijk zoals hij de hele week heeft getraind”, aldus Van den Belt, die zondag met zijn ploeg alweer aantreedt in competitieverband tegen Aris Leeuwarden. Dat thuisduel begint om 14.00 uur.

Gepubliceerd op zaterdag 9 december 2017 om 22:34
Landstede Basketbal is er zaterdagavond niet in geslaagd een overwinning te boeken in Den Helder. Tegen het nog puntloze Den Helder Suns vecht de ploeg van coach Herman van den Belt vooral tegen zichzelf. De Zwollenaren missen momenteel het zelfvertrouwen waardoor de nummer laatst te sterk is voor Landstede Basketbal: 76-73.
Gepubliceerd op vrijdag 8 december 2017 om 10:29
“We hebben zeker weten iets goed te maken. Het is aan ons om nu ook het vierde kwart vol in te gaan.” Het zijn de woorden van Landstede Basketbal-speler Freek Vos, die zaterdagavond met zijn ploeg op bezoek gaat bij Den Helder Suns. Eerder dit seizoen wonnen de Zwollenaren met 87-47 van die opponent, op dit moment de hekkensluiter in de Dutch Basketball League.
Gepubliceerd op zaterdag 2 december 2017 om 22:45
Landstede Basketbal moet zaterdagavond alles uit de kast halen om te winnen bij Basketball Academie Limburg (BAL). De Zwolse formatie komt in de reguliere speeltijd niet verder dan 77-77, maar in overtime wordt het pleit alsnog beslecht: 88-91. “Als ik morgenochtend wakker ben, ben ik blij dat we überhaupt nog hebben gewonnen”, stelt Lenno Witteveen na afloop.
Gepubliceerd op donderdag 30 november 2017 om 23:36
Landstede Basketbal heeft zich donderdagavond laten verrassen op bezoek bij Forward Lease Rotterdam. In het slotkwart verliezen The Hammers de controle over de wedstrijd en geven een voorsprong van maar liefst zestien punten prijs. De ontketende Rotterdammers scoren 37 punten in de laatste tien minuten en winnen met 92-89.
Gepubliceerd op donderdag 23 november 2017 om 12:31
Landstede Basketbal en Nigel van Oostrum hebben overeenstemming bereikt over verlenging van het lopende contract. De 27-jarige guard, die in de zomer van 2016 over kwam van Aris Leeuwarden, is bezig aan zijn tweede seizoen in Zwolse dienst. “Ik zit zo lekker in mijn vel in Zwolle. Ik voel mij hier gewoon thuis”, stelt de geboren Engelsman, die beschikt over liefst drie nationaliteiten (Amerikaans, Engels en Nederlands).
Gepubliceerd op woensdag 15 november 2017 om 13:09

Op zowel vrijdag 29 als zaterdag 30 december start de clinic in het Landstede Sportcentrum om 10.00 uur en wordt rond de klok van 15.00 uur afgesloten. Organisator van de Kerstclinic is ook dit jaar Landstede Basketbal, in samenwerking met Basketball Academy Zwolle en het Centre for Sports & Education. Deelname kost 45 euro per persoon. “Voor dat geld krijgen de deelnemers naast de geweldige basketbalervaring een eigen t-shirt, een custom-made basketbal en een uitgebreide lunch voor tussen de middag. Dus wil jij een fantastische dag beleven met de spelers en coaches van Landstede Basketbal? Meld je dan aan voor één van de twee dagen. Aanmelden kan door te mailen naar landstedekerstclinic@hotmail.com. Vermeld in de mail jouw naam en geboortedatum en natuurlijk voor welke dag jij je aan wil melden. Je ontvangt vervolgens een bevestiging van jouw aanmelding met alle aanvullende informatie over die dag.”

Gepubliceerd op zondag 12 november 2017 om 20:42
Landstede Basketbal heeft zondagmiddag op bezoek bij Donar de tweede nederlaag van het seizoen moeten slikken. Begin oktober kaapte de ploeg van coach Herman van den Belt de supercup nog weg uit het Groningse MartiniPlaza, maar dit keer ging de zege naar de thuisploeg. Met name na rust speelde de Zwolse formatie te timide tegen het uiteindelijk betere Donar: 79-68.
Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2017 om 14:06
“Wij zijn klaar voor Donar, Donar is klaar voor ons, dus ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt.” Olaf Schaftenaar is klaar voor zondag, als Landstede Basketbal op bezoek gaat bij het Groningse Donar. Eerder dit seizoen wonnen de Zwollenaren al in Groningen, destijds in de strijd om de supercup. "We hebben laten zien dat we daar kunnen winnen en daar gaan we nu weer voor”, roept Schaftenaar.
Gepubliceerd op zondag 5 november 2017 om 20:42
Landstede Basketbal heeft zondagmiddag ook haar vierde thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In het Landstede Sportcentrum zegeviert de ploeg van coach Herman van den Belt de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam ogenschijnlijk gemakkelijk. Na veertig speelminuten staat er 97-72 op de borden, maar halverwege is het gewoon nog gelijk.